Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Het werkgebied van ContourdeTwern

Sociaal werk
Met ons sociaal werk versterken we op een laagdrempelige manier de sociale en mentale veerkracht van de buurt. Binnen de gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Boxtel, Dongen, Dordrecht, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Krimpen aan den IJssel, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk verzorgen we samen met 500 medewerkers en 5000 vrijwilligers het sociaal werk.

Maatschappelijke projecten
Je ziet ons terug in allerlei maatschappelijke projecten in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligersondersteuning, AutoMaatje, buurtbemiddeling, mantelzorgondersteuning, jongerenwerk, formulieren- en financiële hulp, Home-Start, informele zorg en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg.

Gezondere en duurzame wijkcentra
Je komt onze sociaal werkers tegen als je door de wijk loopt. En je vindt ons in het wijkcentrum in jouw buurt. Het is onze ambitie om de omgeving waarin onze bezoekers zich bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert. En daarnaast aandacht te hebben voor duurzaamheid. Lees hier hoe we dat doen.

Onze organisatie 

ContourdeTwern staat voor een zelfredzame en sociale samenleving 
Wij helpen mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Dat doen we door altijd dichtbij en aanwezig te zijn. We zijn makkelijk benaderbaar op straat, in het wijkcentrum of online. Onze kracht zit in onze bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Allemaal betrokken professionals die met goede faciliteiten, (thuis)werkmogelijkheden, scholing en coaching via een (online) opleidingsaanbod hun vakmanschap continu ontwikkelen.

Vitale organisatie 
De samenleving verandert dus wij veranderen mee. We zijn wendbaar zodat we snel op veranderende vragen kunnen reageren. Duurzaamheid, diversiteit en digitalisering zijn een leidraad in onze bedrijfsvoering. 

Nooit alleen 
Dat is onze belofte aan de samenleving. Ook als organisatie kunnen we het niet alleen. We zijn verbonden met mensen in de buurt, jongeren in de wijk, met de zorg, het onderwijs, sport, cultuur, natuur, huisvesting en het bedrijfsleven. Nooit alleen, in alle opzichten! 

Nieuwsgierig naar de impact die we afgelopen jaar maakten?  

ContourdeTwern is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is verplicht de gegevens op de ANBI-pagina te publiceren.

Merken binnen het ContourdeTwern-collectief

In sommige gemeenten zijn we actief in een samenwerkingsverband. Hieronder vind je deze merken.

R-Newt

R-Newt is er voor jongeren, kids en organisaties. R-Newt helpt talenten ontwikkelen, is actief en aanwezig in de wereld van jongeren en kinderen en pakt problemen preventief aan. Zo helpen we mee aan meer veiligheid op straat. R-Newt Kids is onze aanpak voor kinderen en hun ouders.

Buurtwerk Dordrecht

In Dordrecht voeren wij het sociaal werk uit onder de naam Buurtwerk Dordrecht. Onze Buurtwerkers staan altijd open voor een gesprek en jouw vragen. Bijvoorbeeld als je wel wat ondersteuning kunt gebruiken, maar ook als je een leuk initiatief in gedachten hebt. Daarnaast kun je bij ons terecht met vragen over vrijwilligerswerk, hulp in het overzicht krijgen van je financiën en zorgen over eenzaamheid. Je vindt Buurtwerk Dordrecht op allerlei plekken in Dordrecht, van Krispijn tot Wielwijk.

Bijeen Heusden

Bijeen is het netwerk van partijen dat in de gemeente Heusden actief is op het terrein van zorg, jeugd, werk en welzijn. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is. Het netwerk van Bijeen bestaat onder meer uit gemeente Heusden, ContourdeTwern, MEE Plus Brabant Noord, Farent, en GGD Hart voor Brabant. Bijeen is er voor vrijwilligerswerk en -ondersteuning, jeugdhulp, maatschappelijk werk, activiteiten om eenzaamheid te bestrijden en nog veel meer.

Dorpsteam Goirle

Het sociale gezicht voor alle inwoners van Goirle en Riel. Het Dorpsteam Goirle is een bundeling van de organisaties ContourdeTwern, IMW regio Tilburg, MEE de Meent Groep, Stichting Jong en De Wever. Zij maken zorg en ondersteuning voor de inwoners van de Gemeente Goirle beter bereikbaar, simpeler en door het bundelen krachten; professioneler. Het Dorpsteam Goirle is er voor alle inwoners van de gemeente Goirle met vragen over welzijn, ondersteuning en vrijwilligerswerk. 

KrimpenWijzer

ContourdeTwern is sinds 2014 verantwoordelijk voor onder meer vrijwilligerswerk, formulierenhulp, maatjesprojecten en ander welzijnswerk, onder de vlag KrimpenWijzer. KrimpenWijzer is er voor de inwoners van Krimpen aan den IJssel en hun mantelzorgers. Je kunt bij KrimpenWijzer terecht voor vragen en ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien.

ContourdeTwern in jouw buurt