Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Vrijwilligerswerk is werk dat je doet zonder betaling en verplichting. Dat wil niet zeggen dat er niet op je wordt gerekend. Helemaal vrijblijvend is het dus niet. 

Ook jij kunt aan de slag

Honderden grote en kleine taken en klussen vallen onder vrijwilligerswerk. Voor iedereen is er passend en interessant vrijwilligerswerk. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan ongeacht zijn werk en opleiding als vrijwilliger aan de slag. Jij dus ook! 

Vrijwilligerswerk heeft je veel te bieden. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. Natuurlijk telt ook de (werk)ervaring. Het vrijwilligerswerk geeft je ook de mogelijkheid om je, naast je dagelijkse leven, op andere gebieden te ontwikkelen. Op gebieden die je interesse hebben, die je voldoening geven, die je inspireren. Je bewijst dus ook jezelf een dienst door vrijwilligerswerk te doen!

Gedragscode ContourdeTwern

We doen mooi werk met een mooi doel. Daaraan werken we samen, met elkaar en met inwoners. Onze rol vraagt om professioneel gedrag en daarbij horen een aantal regels. Want we willen misverstanden én misstanden voorkomen. Daarom beschrijven we hoe we in onze gedragsregels hoe we omgaan met elkaar en met onze relaties. De uitgebreide versie van de gedragsregels kun je terugvinden in de gedragscode.

Vrijwilligersvacatures

Je kunt verschillende dingen doen! Van één keer per maand achter de bar staan in een sportkantine tot één middag per week zingen met ouderen. Van rondleidingen geven in een museum tot de dieren van een kinderboerderij verzorgen.

Neem contact met ons op

Er zijn genoeg mensen zoals jij. Iedereen wil toch wel iets doen? De vraag is alleen wat? Voor wie? En waar?

Bel ons gerust voor meer informatie: 013 583 99 99) of mail ons.

Thema nieuws

Promotieonderzoek ontrafelt de complexe werkelijkheid van kwetsbare mensen en geeft deze een stem in ontwikkeling van sociaal beleid

Het aantal mensen dat zich in een kwetsbare situatie bevindt in Nederland neemt toe, ondanks de sturing op zelfredzaamheid en participatie door de overheid. In plaats van minder, doen juist méér mensen een beroep op overheidssteun.

Mitch is jonge mantelzorger

Veel jonge mantelzorgers kunnen niet onbezorgd kind of jongere zijn. Door de zorgtaken blijft er minder tijd over voor schoolwerk en vrienden. En door stress en onzekerheid kunnen ze zélf kampen met psychische of fysieke klachten. Zoals bij Mitch van den Broek (24).

‘Ik heb nu meer rust in mijn lijf’ 

Na een moeilijke periode met zorgen en verdriet heeft Twan het moeilijk. Het wijkcentrum werd voor hem een tweede thuis. Wil je weten hoe? Lees meer!

Uitgelicht

Nour wordt bijgestaan door Peter. Een keer per week ontmoeten ze elkaar bij Peter thuis. Door Peter heeft Nour veel over de Nederlandse taal en cultuur geleerd. Ze praten over de Nederlandse geschiedenis, de gebruiken in Nederland en wat is nou grappig en wat niet? Zonder hulp en aanmoediging was Nour misschien niet zo sterk geweest.