Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Bekijk hieronder onze diensten in de gemeente Oisterwijk

Hieronder een overzicht van onze activiteiten en diensten. Vind je hier niet wat je zoekt? Neem ook dan vooral even contact met ons op!

Luister- en Vertelgroep, Oisterwijk

De Luister- en Vertelgroep in Oisterwijk is een activiteit waarbij maximaal tien mensen om de week bij elkaar komen om te luisteren naar elkaars verhalen en ervaringen.

Buurt aan Z!, Oisterwijk

Buurt aan Z! en Z+! dragen financieel bij aan sociale activiteiten die de leefbaarheid verbeteren in een buurt of straat in Oisterwijk.

Thuisadministratie | Oisterwijk

Vrijwilligers van Thuisadministratie Oisterwijk bieden je een steuntje in de rug als je moeite hebt met bijhouden van je administratie.

Weet ons te vinden

Samen met de mensen in de buurt en andere organisaties werken we aan een sterke sociale basis. Mensen kunnen veel zelf, maar is er (even) behoefte aan ondersteuning, of een zetje om een volgende stap te maken? Dan bieden wij die!

Meer weten of hulp nodig? Neem contact op! Bel dan naar 013 528 40 80 of mail naar info.oisterwijk@contourdetwern.nl  

En, wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen en activiteiten? Volg ons dan vooral ook op de socials:

Onze locaties

Onze uitvalsbasis hebben we in de wijk. We benutten daarvoor de wijk- en ontmoetingsaccommodaties. We zijn daar waar de mensen komen, waar (specifieke) doelgroepen zich begeven en maatschappelijke thema’s leven.

Op 1 locatie hebben wij een ‘vaste’ plek. Dat is Wijkcentrum Tiliander. Hier kun je altijd terecht tijdens openingstijden. Meer weten over onze locaties. Klik op het kaartje.

Voor algemene vragen of hulp kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen klik hier voor onze contactgegevens.

Je kunt in onze wijkcentra andere mensen ontmoeten, maar ook een breed aanbod vinden aan sociale, educatieve, culturele, dienst- en hulpverlenende activiteiten.

Actueel in Oisterwijk

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen en activiteiten? Volg ons dan vooral ook op Facebook.

Wil je iets leuks organiseren voor jouw buurt? Wij helpen je graag met een startbedrag tot 250 euro.

Van barbecues tot estafettes met Buurt aan Z is er van alles mogelijk om samen met je straat en buurtgenoten een leuke activiteit te ondernemen!

Je kan je direct aanmelden via ...het aanmeldformulier op de website van de Gemeente Oisterwijk! Vergeet niet de voorwaarden goed door te nemen ☺️.

https://www.oisterwijk.nl/buurt-aan-z

Voor vragen kun je ons bereiken via:
BuurtaanZ@contourdetwern.nl of bel: 013 528 40 80

Taalhuis activiteiten in de april

Veel mensen hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. Daarom vraagt het Taalhuis Oisterwijk deze maand extra aandacht voor laaggeletterdheid. Je vindt het Taalhuis in de maand april op verschillende plekken in Oisterwijk. Zo ...hebben we een actie bij de voedselbank in Oisterwijk en geven we demonstraties met de VR-bril. Met deze bril kun je ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen. Daarnaast geven we informatie en gaan we in gesprek over het aanbod: cursussen, trainingen en workshops.

Wil je ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven? Kom dan naar de VR-bril demonstatie in de bibliotheek in Oisterwijk op dinsdag 9 april tussen 14:00 en 16:00 uur. Deze activiteit is gratis.

Het Taalhuis is iedere dinsdagochtend aanwezig tijdens het gratis inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie tussen 9:30 en 12:00 uur in de bibliotheek.

VR-Bril demonstratie over laaggeletterdheid

Kunnen lezen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is echt niet voor iedereen zo.

Als je niet goed kunt lezen, heb je dagelijks met vele uitdagingen te kampen. Hoe ziet je wereld er uit als je niet goed kunt lezen?

Met de VR bril ...kun je dat beleven. Kom langs op een van onderstaande demonstratiemiddagen en ontdek de wereld van een laaggeletterd persoon.

Kom langs op een van onderstaande gratis inloop demonstratiemiddagen:

Datum: 28 maart en 9 april
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek in Oisterwijk

Elke vrijdag gaat ze uit haar werk naar de markt om haring te halen.
Want haar kleinkinderen zijn daar dol op 🙂.

Ze past elke vrijdagmiddag op haar 5 kleinkinderen. Die middag zijn ze allemaal bij elkaar: 16, 15, 9, 5 en 4 jaar.

Ze spelen Mens-erger-je-niet of Ganzenbord... en maken bonensoep. Want als de ouders hun kinderen komen halen eet iedereen een kopje soep mee 🥣.

Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal? Lees verder op onze website!

Image for shared link
Dinaida is vrijwilliger op haar manier (Oisterwijk) - ContourdeTwern

Dinaida is vrijwilliger op haar manier Dinaida (60) is graag onder de mensen. Haar favoriete mensen zijn haar kleinkinderen, kinderen en haar moeder....

www.contourdetwern.nl

𝐄𝐞𝐧 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐚𝐚𝐥 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐕𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩: 𝐌𝐚𝐚𝐭𝐣𝐞𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐋𝐞𝐯𝐞𝐧 🌟👭

In mijn eerste week als buurtondersteuner in een compleet nieuwe wijk, kreeg ik een verzoek van ...een wijkverpleegkundige. Mevrouw Raaijmakers, slechtziend en zonder een uitgebreid netwerk, bracht haar dagen alleen door omdat haar man in een verpleegtehuis verbleef. Met de wijkverpleegkundige die haar bezoeken moest afronden, stond mevrouw er alleen voor.

Onbekend met de buurt, was ik nog niet op de hoogte van de mogelijkheden voor mevrouw. Een huisbezoek gaf me een beter beeld van haar situatie en behoeften. Gelukkig kwam ik erachter dat haar broer en haar buurman haar bijna dagelijks bijstonden met boodschappen en gezelschap. Ik registreerde hen meteen als mantelzorgers.

De lokale koffieochtend in het buurthuis bleek een kans voor sociale interactie, maar voor mevrouw met haar slechtziendheid was het een uitdaging. Bij het buurthuis aangekomen, kwam mevrouw verschillende bekende tegen. Na 2 keer proefdraaien gaat mevrouw wekelijks naar de koffieochtend. Mede dankzij een buurman die haar ophaalt. Ook introduceerde ik haar bij "Eet met je Hart", waar ze nu vaak aanhaakt voor gezamenlijke maaltijden. 🍵👩‍🦳🥪

Daarnaast wilde mevrouw graag een maatje om mee te gaan winkelen voor nieuwe kleding. Dit bracht Carien in beeld, die vrije tijd over had overdag. Sindsdien bezoekt Carien mevrouw wekelijks en hebben ze al veel ondernomen, inclusief een succesvolle kledingjacht. 👗👩‍❤️‍👩

Carien merkte ook op dat de voortuin van mevrouw behoorlijk overwoekerd was met bomen en struiken, waardoor het binnen altijd donker leek. Dit was zowel een doorn in het oog voor de bewoners in de straat als voor mevrouw zelf. Maar hoe kon dit probleem worden aangepakt?

Hierop besloot de partner van Carien, samen met hun twee zonen, actie te ondernemen. Ze namen de voortuin grondig onder handen en vulden een container van 12 kubieke meter met het tuinafval. Het hout dat ze verzamelden, konden ze zelf weer gebruiken voor hun kachel. 🌳🪓🚛

Mevrouw onderneemt weer van alles, krijgt wat kleur op d'r gezicht en Carien weer helemaal in haar nopjes. Carien roept nog wekelijks: Een maatje voor het leven. Wat is het toch prachtig om te zien wat buurtbewoners, samen met een buurtondersteuner, kunnen betekenen voor één persoon in de buurt. 🏡💖

Wil je meer weten over maatjes of benieuwd naar wat Moniek, of een van onze andere buurtondersteuners voor je kunnen betekenen? Je kan ons altijd een DM sturen, bellen 013 528 40 80 of mailen: info.oisterwijk@contourdetwern.nl

Wim is schuldhulpverlener én helpt mensen met administratie.

Vrijwilligerswerk helpt hem om meer werkervaring op te doen 💪

“Deze functie is helemaal nieuw voor mij. Doordat ik mensen op deze manier kan helpen doe ik meer werkervaring op zodat ik het vak sneller eigen maak. ...En ik doe zo ook nog iets extra’s voor de maatschappij”

Wim doet vrijwilligerswerk op zijn manier ❤️. Lees meer over de manier van Wim: https://www.contourdetwern.nl/wim-is-vrijwilliger-op-zijn-manier-oisterwijk/

Wil jij ook meer werkervaring opdoen door vrijwilligerswerk? Samen zoeken we naar jouw manier van vrijwilligerswerk.

#NooitAlleen #SociaalWerk #Vrijwilligerswerk #WordVrijwilliger #MaakHetVerschil

Wil je er achter komen of vrijwilligerswerk bij je past? Neem dan vrijblijvend deel aan ons online vrijwilligerscafé op dinsdag 26 maart!