Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Bekijk hieronder onze diensten in de gemeente Oisterwijk

Hieronder een overzicht van onze activiteiten en diensten. Vind je hier niet wat je zoekt? Neem ook dan vooral even contact met ons op!

Buurtbemiddeling, Oisterwijk

Buurtbemiddeling Oisterwijk helpt mensen die overlast ervaren van buren door te bemiddelen tijdens oplossingsgerichte gesprekken.

Luister- en Vertelgroep, Oisterwijk

De Luister- en Vertelgroep in Oisterwijk is een activiteit waarbij maximaal tien mensen om de week bij elkaar komen om te luisteren naar elkaars verhalen en ervaringen.

Het Taalhuis, Oisterwijk

Het Taalhuis in Oisterwijk helpt mensen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer.

Weet ons te vinden

Samen met de mensen in de buurt en andere organisaties werken we aan een sterke sociale basis. Mensen kunnen veel zelf, maar is er (even) behoefte aan ondersteuning, of een zetje om een volgende stap te maken? Dan bieden wij die!

Meer weten of hulp nodig? Neem contact op! Bel dan naar 013 528 40 80 of mail naar info.oisterwijk@contourdetwern.nl  

En, wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen en activiteiten? Volg ons dan vooral ook op de socials:

Onze locaties

Onze uitvalsbasis hebben we in de wijk. We benutten daarvoor de wijk- en ontmoetingsaccommodaties. We zijn daar waar de mensen komen, waar (specifieke) doelgroepen zich begeven en maatschappelijke thema’s leven.

Op 1 locatie hebben wij een ‘vaste’ plek. Dat is Wijkcentrum Tiliander. Hier kun je altijd terecht tijdens openingstijden. Meer weten over onze locaties. Klik op het kaartje.

Voor algemene vragen of hulp kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen klik hier voor onze contactgegevens.

Je kunt in onze wijkcentra andere mensen ontmoeten, maar ook een breed aanbod vinden aan sociale, educatieve, culturele, dienst- en hulpverlenende activiteiten.

Actueel in Oisterwijk

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen en activiteiten? Volg ons dan vooral ook op Facebook.

Meedoenbalie AZC

Op het AZC werken wij samen met enkele medewerkers van het AZC aan het project meedoenbalie. Bij de meedoenbalie helpen wij bewoners van het AZC in Oisterwijk om activiteiten buiten het AZC te doen. Dit kan een activiteit zijn zoals sport, maar ook vrijwilligerswerk. ...Inmiddels hebben al veel bewoners vrijwilligerswerk gedaan in Oisterwijk bij diverse organisaties. Heel mooi om te zien!

Twee van die organisaties in Oisterwijk waar bewoners van het AZC vrijwilligerswerk doen zijn Thebe De Vloet en Sport- en Zorgatelier WYzorg.

Vandaag brachten we met enkele medewerkers een bezoek aan De Vloet en aan Wyzorg om de de samenwerking te bespreken en te bekijken wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen. We hopen dat in de toekomst nog meer AZC bewoners mooi en waardevol vrijwilligerswerk te kunnen doen bij deze twee organisaties!

Vrijwilligerswerk doen is een hele fijne manier voor AZC bewoners om werkervaring op te doen en de Nederlandse taal te oefenen. Wilt u als organisatie meer informatie over het project meedoenbalie? Of denkt u dat een bewoner van het AZC vrijwilligerswerk kan doen binnen uw organisatie? Neem dan contact op met Rosa Eversteijn: rosaeversteijn@contourdetwern.nl

❔ Een buur helpen om de dag op te starten zodat ze thuis kan blijven wonen

❔ De moestuin van de wijk laten opbloeien,

❔ Een rondje fietsen met Bert, de bar van het wijkcentrum bemannen of een activiteit organiseren

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en ...smaken. Stel jezelf deze 5 vragen om een idee te krijgen wat bij jou past😄!

#WordVrijwilliger #vrijwilligerswerk #MaakImpact #NooitAlleen

Image for shared link
Vrijwilligerswerk: 5 vragen om erachter te komen wat bij jou past

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en smaken. Met deze vragen ontdek je van welk soort vrijwilligerswerk jij blij wordt!

www.contourdetwern.nl

𝐔𝐢𝐭𝐫𝐞𝐢𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐳𝐨𝐫𝐠𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐭𝐨𝐭 𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝟐𝟑 𝐦𝐞𝐢!

Net als voorgaande jaren willen wij, in samenwerking met de Gemeente Oisterwijk, onze waardering ...uiten voor de mantelzorgers die dag in dag uit klaarstaan voor hun dierbaren. Na maanden van zorgvuldige planning en voorbereiding zijn de eerste mantelzorgwaarderingen uitgereikt, wat een groot succes is gebleken🎉.

Dit jaar zijn er zes locaties waar mensen terechtkunnen om hun welverdiende waardering op te halen. Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen toegankelijk is, hebben we verschillende tijden gekozen. De reacties waren dankbaar en enthousiast in deze eerste weken😊.

Bij ContourdeTwern zijn we verheugd over de aandacht die er is voor deze essentiële rol in onze samenleving. Het is fantastisch om te zien hoe deze vaak stille helden de erkenning krijgen die ze verdienen 👏.

Goed nieuws! Tot en met 23 mei zullen de mantelzorgwaarderingen uitgereikt worden. Mantelzorgers, wees welkom om uw waardering op te halen. Uw inzet verdient het om gevierd te worden, en wij staan klaar om dit te faciliteren.

Wij als professionals kunnen dit niet alleen. Samen met onze collega's zijn er vrijwilligers die zich inzetten om dit allemaal mogelijk te maken. Wij willen deze vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun toewijding🙏.

Ken jij ons teamboekje al?

Het is een boekje over wie we zijn en wat we doen. Benieuwd naar ons werk en wie er allemaal bij ons werken? Kijk dan in ons online teamboekje!

We horen graag wat je ervan vindt. Klik op de link:
https://bit.ly/wegwijzer-oisterwijk-2024

Doe mee aan de Bijeenkomst Gezond, Fit en Lekker in je Vel!

Op 23 mei 2024 in Moergestel, willen we samen streven naar een gezondere levensstijl voor een gelukkiger leven! 🍏💪

We begrijpen allemaal het belang van gezonde voeding, voldoende beweging en voortdurende ...zelfontwikkeling. Maar hoe brengen we dit in de praktijk? Ontvang praktische tips en inzichten van experts tijdens onze bijeenkomst in Den Bogaard!

✨ Wat kun je verwachten?

Kennisdeling door experts van NNatuurlijk Gezond Oisterwijk DDiëtistenpraktijk Vitel Novadic Kentron en onze collega's van ContourdeTwern.

Praktische handvatten om jouw gezondheid naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek de faciliteiten en mogelijkheden in de gemeente Oisterwijk om je te ondersteunen.

🗓 Datum: 23 mei 2024
🕖 Tijd: 19.00 - 20.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
📍 Locatie: Sociaal-cultureel centrum Den Bogaard, Sint Jansplein 5, Moergestel

Na afloop ontvangen alle aanwezigen een interessante en gezonde goodie bag!

📱 Meld je aan via de link:

Image for shared link
Gezond, fit en lekker in je vel - GGD Hart voor Brabant

www.ggdhvb.nl

Als buurtondersteuner krijg ik allerlei vragen en verzoeken uit de buurt. Zo kreeg ik laatst de vraag om een oudere dame uit de brand te helpen met haar boodschappen. Haar man was net naar het verzorgingstehuis gegaan en haar boodschappenmaatje was ziek. Mevrouw is op leeftijd en redt het fysiek ...niet meer om grote boodschappen te doen.

Ik besloot meteen om haar te helpen en ging op zoek naar een oplossing. En die vond ik in de vorm van een wijkbewoner die graag wilde inspringen als boodschappenmaatje. De meneer en mevrouw ontmoetten elkaar en er was meteen een klik! Ze dronken samen een kop koffie en leerde elkaar al snel beter kennen.

Na de kennismaking gingen beiden meteen op pad om boodschappen te doen. Toen ik ze zo samen weg zag lopen dacht ik: Wat heb ik toch mooi, leuk werk!

Dylan is Buurtondersteuner in de wijken Waterhoef en Pannenschuur. Heb jij een hulpvraag of wil jij graag iets betekenen voor iemand bij jou in de wijk? Neem dan contact op met Dylan!

Je kan hem bereiken via Dylanverbunt@contourdetwern.nl | 06 570 61 890 of gewoon hier op facebook Dylan ContourdeTwern

Dienst uitgelicht: Buurtbemiddeling

Iedereen wil graag prettig wonen in een fijne buurt. Niemand zit te wachten op ruzie met de buren. Toch kan de relatie met je buren verslechteren. Een goed gesprek doet wonderen. Kom je er toch samen niet uit? Dan kan Buurtbemiddeling Oisterwijk ...helpen.

Wil je meer weten over buurtbemiddeling? Je leest het op onze website.

Image for shared link
Buurtbemiddeling Oisterwijk | | Hulp bij overlast van de buren

Ervaar je overlast van je buren? Wil je hiervoor een oplossing? Buurtbemiddeling Oisterwijk kan je ondersteunen met informatie, advies en bemiddeling.

www.contourdetwern.nl

🎉Onze nieuwe website staat online 🎊!

Hier vind je op een plek: wie we zijn, wat we doen, waarmee we je kunnen helpen en natuurlijk wie er bij ons werken in Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk.

Neem gerust een kijkje en laat ons weten wat je ervan vindt! 💼💻

Image for shared link
Gemeente Oisterwijk - ContourdeTwern

ContourdeTwern in gemeente Oisterwijk Samen met inwoners, vrijwilligers en andere organisaties werken we aan een sterke sociale basis in Oisterwijk....

www.contourdetwern.nl

Het is meivakantie 🐥🌸! Tijdens de meivakantie genieten een aantal collega's van hun vrije dagen. Ons team staat nog steeds voor je klaar, dus als je vragen hebt of hulp nodig hebt, zijn we gewoon bereikbaar 👋😊. Stuur ons een berichtje op Facebook, bel ons: 013 528 40 80 of stuur ...een mailtje naar: info.oisterwijk@contourdetwern.nl

Wat zijn jouw plannen tijdens de meivakantie!? Laat het ons weten in de comments!