OPSTAPbus Tilburg terug naar overzicht

Kosten Per activiteit verschillend
Voor Senioren

De OPSTAPbus is een onderdeel van ContourdeTwern en ontstaan vanuit een initiatief van en in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds Nederland. De OPSTAPbus is een mobiel ontmoetingspunt voor 65-plussers uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Dagelijks halen wij veertien zelfstandig wonende 65-plussers (eventueel met rollator) thuis op, voor een uitstapje of een boodschappenrit. Wij beschikken over twee busjes die bemand worden door twee vrijwilligers per bus: een chauffeur en begeleider/ster.

Vrijwilligers

De organisatie van de OPSTAPbus wordt gedaan door vrijwilligers die samen zorgdragen voor de dagelijkse ritten. Zij plannen voor elke dag per bus een rit: zes dagen per week een uitstapje en een dag (op woensdag) een boodschappenrit. Ook verzorgen zij het programmaboekje, de financiën,  de administratie en het onderhoud van de bussen. Het servicebureau wordt ook bemand door vrijwilligers. Zij zijn aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Alle vrijwilligers krijgen ondersteuning van de coördinator van de OPSTAPbus. Het doel van de OPSTAPbus is om zelfstandig wonende 65-plussers een gezellige en ontspannen dag te bezorgen en hen in de gelegenheid te stellen hun sociale contacten uit te breiden.

Nieuwe deelnemers

De OPSTAPbus is laagdrempelig. Geïnteresseerden kunnen zich gratis, zonder indicatie aanmelden bij het servicebureau. 

Wilt u het aanmeldingsformulier ingevuld en ondertekend terug sturen naar: de OPSTAPbus, Kerkenbosplaats 1,5043 RX Tilburg. Wanneer wij uw aanmeldingsformulier verwerkt hebben krijgt u van één van onze vrijwilligers een telefoontje. U kunt dan als u nog vragen heeft die direct stellen. Pas na of tijdens dit telefoontje kunt u uitstapjes boeken bij de OPSTAPbus. 


Bij inschrijving geven wij u kort uitleg over de werkwijze van de bus en sturen wij u de 'Introductiebrief OPSTAPbus' met daarin alle benodigde informatie. Daarna ontvangt u iedere maand een programmaboekje waarin de uitstapjes en boodschappenritten duidelijk omschreven staan.


Voor vragen kunt u telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag terecht tussen 9.00 en 12.00 uur via 013 572 83 89.

Fotoalbum van de OPSTAPbus

Bekijk het fotoalbum, dat regelmatig wordt aangevuld met nieuwe foto's:

https://www.flickr.com/photos/158350356@N07/albums/with/72157685874330931

Contactgegevens

Contact Vrijwilligers van het Servicebureau van de OPSTAPbus
Telefoonnummer 013 572 83 89
E-mailadres opstapbus@contourdetwern.nl