Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Dit is Michael

Michael is trotse vader van 2 jongens van 17 en 18, gelukkig getrouwd en heeft een drukke baan. Hij steekt graag de armen uit de mouwen. Zo bouwde hij, met geen enkele timmermanservaring, een overkapping in zijn tuin, samen met zijn vader en zoon. “Jezelf goed inlezen en advies vragen. Als je het dan echt wil dan lukt iedereen dat. Leuk om samen te doen, toch?” Het was een mooie tijd, vrienden en kennissen kwamen langs om te kijken en hielpen mee. Zo bracht hij tijd door met zijn vader en zijn zoon op deze ontdekkingstocht en ontstond er een plek waar het hele gezin van kan genieten.

Fulltime baan

Als 15-jarige puber was Michael al actief als vrijwilliger. Iedere zaterdag verzorgde hij een live show “de Zaterdagse kost” op de interne tv-zender van verpleeghuis Ter Schorre in Terneuzen. Hij werkte daar samen met Rob, een man die zijn werk niet meer kon doen vanwege Parkinson.  

“Rob presenteerde alles en zo waren we de ogen en oren van de bewoners. Allebei enthousiast en gedreven. We hadden er veel plezier in. Ik maakte mijn huiswerk in de bus richting huis. Dan kon ik ’s avonds leuke dingen doen. Rob was altijd kapper geweest, maar door Parkinson kon hij zijn werk niet uitoefenen. Samen waren we een goed team.” Ze gingen de buurt in, bezochten activiteiten die de bewoners zelf niet meer konden bezoeken. Of gingen eens langs bij de verbouwing van een dochter van bewoner. Waardevolle programma’s, echt voor de mensen uit het verpleeghuis. 

Micheal aan het werk - word vrijwilliger
Michael aan het werk

Na zijn studie Hogere Informatica werkte hij jaren als netwerk engineer, teammanager Servicedesk en is hij inmiddels de schakel tussen de IT-afdeling en de klant. Als Service & Demand Manager is hij er daarmee verantwoordelijk voor om met de juiste IT-oplossingen de kwaliteit en de bedrijfsprocessen zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook nu, nu naast zijn fulltime baan en druk gezinsleven, maakt hij graag tijd voor vrijwilligerswerk. 

Op zoek naar jouw manier van vrijwilligerswerk in Tilburg? Bekijk wat jij voor een ander kunt betekenen.

Maatjes zijn nodig

Micheals buurvrouw Nettie was weduwe en leunde steeds meer op Michael. Hij werd geleidelijk aan een soort maatje voor haar. Toen zij en ook Rob overleed zocht hij een andere invulling om voor iemand dat steuntje in de rug te zijn. Als snel melde hij zich aan bij ContourdeTwern en werd hij gekoppeld aan Marijke.  

Tijdens het kennismakingsgesprek ontdekken ze al dat het klikt. Marijke woont alleen, is slecht ter been en gaat er maar weinig meer op uit. Michael neemt haar mee op stap en moedigt haar aan om dingen te ondernemen. Er is geen vast moment in de week dat ze elkaar zien of spreken. Het gaat allemaal heel spontaan. Dat vinden ze allebei prettig.   

Ze vertellen over kerst. Marijke ging geen kerstboom zetten; te veel gedoe. Ze had er allemaal niet zo’n zin in. Samen met zijn zoon pakte Michael wat kerstballen in, belde aan bij Marijke en rende weg. Marijke deed de deur open, zag een cadeau liggen voor haar deur. Een beetje verward pakte ze het op en nam het mee naar binnen. Even later ging weer de bel. Nu stond er een kerstboom voor de deur. Ze keek eens rond en wist: dit moet Michael zijn! Samen tuigden ze de kerstboom op.  

Nu kon ze niet alleen genieten van de gezellige boom, maar werd ze ook steeds herinnerd aan dit mooie moment. Een moment waarop je voelt dat iemand er voor je wil zijn. Dat je niet alleen bent, al voelt het misschien soms zo.   

Humor 

Michael en Marijke bespreken moeilijke zaken met een vleugje humor. Zo staan ze ook in het leven. Marijke wil nog veel dingen, maar dat kan niet meer. Hoe groot de ellende ook is, er mag gelachen worden.   

Voor Michael is het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor een ander. Er zijn mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is zo gemakkelijk om dat te geven, het kost eigenlijk geen moeite. En hij heeft er een waardevolle vriendschap voor teruggekregen.   

Michael en Marijke samen op pad

Andere manieren van vrijwilligerswerk

Esther (48) is copywriter én helpt mensen met hulpaanvragen bij de gemeente.
Lees over de manier van Esther

Missac (28) is student én coacht jongeren uit de LHBTIQ+ community.
Lees over de manier van Missac

Melanie in overleg met de wijkraad - word vrijwilliger op jouw manier

Melanie (37) is wijkverpleegkundige én helpt om de buurt leuker te maken 
Lees over de manier van Melanie

Uitgelicht

Word vrijwilliger op jouw manier in Tilburg

Heb jij een uurtje in de week over? En wil je je inzetten voor een ander? Zet jezelf net als Michael in als vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk kan op allerlei manieren. Samen kijken naar vrijwilligerswerk wat bij jouw past? Wij maken graag kennis met je!