Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Zo krijg jij de energiecompensatie (van € 380) op je rekening

Om huishoudens nog dit jaar te compenseren voor de hoge energiekosten, krijgt iedereen een korting op de energierekening. Het gaat om een bedrag van 190 euro per energieaansluiting in zowel november als december. Dit komt neer op in totaal 380 euro.

Initiatieven tegen (energie)armoede per gemeente

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt tijdens het Financieel Café binnenlopen voor hulp bij het aanvragen van bijvoorbeeld de energietoeslag. Maar ook voor informatie en advies over regelingen, diensten en hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken. Uiteraard kun je er ook terecht voor tips om energie te besparen. Klik hier voor meer informatie.

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

Een gratis Heusdenpas voor inwoners van Heusden die het niet zo breed hebben. Met deze pas maak je gebruik van verschillende kortingen en een budget van 150 EUR per jaar: Klik hier voor meer informatie 

Klusvrijwilligers van ZorgsSaam Heusden komen voor een kleine vergoeding langs voor duurzame klusjes. Klik hier voor meer informatie 

Wil je een lagere energierekening en meer wooncomfort? Aan de slag met energiebesparende maatregelen in uw woning? Vragen over isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp? Kijk dan eens rond op het energieloket. Klik hier voor meer informatie.

Het Energiehuis Hilvarenbeek helpt je om energie besparen en te verduurzamen.

Gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg heeft u per post een gratis cadeaubon ter waarde van €86,50 gestuurd om in te wisselen voor energiebesparende producten. Met deze producten kunt u direct geld besparen op uw energierekening. Dat is goed voor uw portemonnee én u helpt het klimaat. Bekijk hier hoe je de bon verzilverd.

Maatregelen en ondersteuning bij een laag inkomen Ga naar Gemeente Tilburg 

Informatie over energietoeslag, uitkering en bijzondere bijstand. Ga naar wegwijzer Werk en Inkomen 

T-Helpt is een website van de gemeente waarop alle hulp en activiteiten staan waarvoor geen indicatie of verwijzing nodig is. Ga naar T-Helpt   

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Ga naar Gemeente Tilburg

De regelingen op het gebied van energie en duurzaamheid op een rijtje. Ga naar Duurzamer Tilburg

Bij het TOF kunnen inwoners een financiele vergoeding krijgen voor hun hoge energiekosten als zij buiten de energietoeslag vallen. Ga naar St. Ondersteuningsfonds Tilburg

Hulp bij overzicht in de administratie: Ga naar Thuisadministratie 

De gemeente Waalwijk wil energiearmoede zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Daarom zijn we met het project Energiemaatje gestart. Een Energiemaatje komt gratis bij je langs voor een luisterend oor, handige tips én voor het installeren van besparende maatregelen. Ga naar EnergieMaatje Waalwijk

Wil je een lagere energierekening en meer wooncomfort? Aan de slag met energiebesparende maatregelen in uw woning? Vragen over isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp? Kijk dan eens rond op het energieloket. Klik hier voor meer informatie.

Hulp bij overzicht in de administratie. Ga naar Thuisadministratie Waalwijk  

Met ContourdeTwern sta je nooit alleen

Hoe vraag je huurtoeslag aan? Ik heb iemand in de huishouding nodig, hoe krijg ik dat voor elkaar? Ben je het overzicht over je administratie kwijt? Heb jij een vraag en wil je hulp? Wij helpen je graag op weg.

Financieel Café, Boxtel

In het financieel café kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Een team van professionals en vrijwilligers staat er klaar om gratis hulp, advies en tips te geven.

Schatkist: tweedehands kleding en -speelgoedwinkel | Tilburg-Zuid (Spijkerbeemden)

Tijdens de Buurttafellunch ontmoeten bewoners van Tilburg-Zuid elkaar en leren ze nieuwe mensen kennen terwijl ze koffiedrinken en samen eten.

Buurtondersteuner Bas Groenendijk, Tilburg Zorgvlied

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Thuisadministratie Waalwijk

Samen met een vrijwilliger orden je je brieven, formulieren, rekeningen, polissen, enzovoort.

Taalcoach, Goirle

Taalcoaches helpen nieuwkomers om hun beheersing van de Nederlandse taal te verbeteren. Wil je beter Nederlands spreken? Kom dan naar de Taalcoach in Goirle.

Formulierenbrigade, Goirle en Riel

De Formulierenbrigade in Goirle is een dienst die mensen helpt hun administratie op orde te brengen en formulieren van instanties goed in te vullen.

Dat Treft! voor alle vragen over jouw welzijn, Goirle en Riel

Dat Treft! is een dienst van ContourdeTwern die inwoners van Goirle en Riel helpt als ze vragen hebben over onder meer zorg en welzijn.

Platform Minima voor Goirle en Riel

Het Platform Minima voor Goirle en Riel is een dienst van ContourdeTwern die zich inzet voor de bestrijding van armoede.

De Voedselbank voor Goirle en Riel

De Voedselbank helpt mensen die op of onder de armoedegrens leven door hen (tijdelijk) voedselpakketten te geven.

’t Loket voor mensen uit Goirle en Riel

’t Loket is er voor iedereen uit Goirle en Riel die vragen heeft over wonen, welzijn, zorg en inkomstenondersteuning. ’t Loket helpt je verder.

Burgerinitiatieven Dongen

ContourdeTwern ondersteunt burgerinitiatieven waarmee inwoners van Dongen zelf komen om hun buurt fijner of aantrekkelijker te maken.

Juridisch spreekuur Dongen

Bij het Juridisch Spreekuur kunnen mensen uit Dongen terecht met juridische vragen over onder meer arbeidscontracten, conflicten met verhuurders en meer.

Individueel adviseur voor inwoners van Tilburg-West

De individueel adviseur van ContourdeTwern helpt mensen uit Tilburg-West bij vragen over wonen, zorg, welzijn en geldzaken.

Helpdesk Geldzaken Dongen

Helpdesk Geldzaken in Dongen is een dienst die mensen helpt als er niet uitkomen met het beheren van hun geldzaken.

Formulierenondersteuning Dongen

De Formulierenondersteuning in Dongen helpt mensen met een laag inkomen bij het op orde krijgen van hun administratie of het invullen van formulieren.

Vrijwilligerssteunpunt, Loon op Zand

Via de website www.loonopzandvoorelkaar.nl komen inwoners van Loon op Zand in contact met elkaar om hulp te vragen of te bieden.

Sociaal wijkwerk, Loon op Zand

De sociaal werkers van ContourdeTwern helpen inwoners bij vragen over hun eigen leven, maar ook bij problemen in de wijk.

Hulp bij opvoeding en naschoolse plusactivititeiten, Tilburg (Groenewoud)

De brugfunctionaris Groenewoud helpt ouders met vragen over hun kind en stuurt de naschoolse plusactiviteiten van de basisscholen in de Tilburgse wijk Groenewoud aan.

Formuliereninloop, Hilvarenbeek

De Formuliereninloop Hilvarenbeek helpt mensen die er zelf niet uitkomen met hun administratie, brieven of het aanvragen van toeslagen.

Buurtondersteuning, Tilburg (Groenewoud)

De buurtondersteuner Groenewoud in Tilburg helpt mensen en organisaties in de buurt bij problemen of ideeën.

Ondersteuningsfonds, Tilburg

Kom jij door veranderde wetgeving, onverwachte gebeurtenissen of omdat het moeilijk is om werk te vinden in financiële problemen? Leef…

Wijkpunten Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle

De Wijkpunten in de gemeente Waalwijk helpen inwoners die tegen problemen aanlopen op administratief vlak, van aanvragen van huurtoeslag tot printen van de QR-code.

Steunpunt Mantelzorg, Boxtel

Het Steunpunt Mantelzorg ondersteunt en adviseert mantelzorgers in Boxtel. Daarnaast organiseert het uiteenlopende activiteiten voor deze groep.

Meedenkers, Tilburg

Meedenkers Tilburg is een dienst die mensen helpt om hun weg te vinden in de zorg, een keuze te maken of door bij een gesprek met een zorgprofessional te zijn.

Bureau Nieuwkomers, Boxtel

Bureau Nieuwskomers (BNK) in Boxtel helpt statushouders om mee te doen aan de de Boxtelse samenleving via inzet van vrijwilligers.

Individueel advies, Tilburg (mfa De Poorten)

Hulp aan iedere zelfstandig wonende voor vragen over wonen, welzijn, zorg en financiën.

Individueel advies, Tilburg (De Baselaer)

Dienstverlening aan alle bewoners op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Buurtondersteuning, Tilburg Zuid (Broekhoeven 2 west)

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Bureau Sociaal Raadslieden en Administratiemaatjes, Boxtel

Bureau Sociaal Raadslieden in Boxtel helpt mensen door vragen te beantwoorden op sociaal-juridisch vlak. Ook is er hulp mogelijk bij de eigen administratie.

Thuisadministratie, Oisterwijk

Vrijwilligers van Thuisadministratie Oisterwijk bieden je een steuntje in de rug als je moeite hebt met bijhouden van je administratie.

Dorpsteam, Alphen-Chaam

Dorpsteam Alphen-Chaam helpt inwoners met vragen en ondersteunt sociale initiatieven voor leukere dorpen.

Buurtmaatschappelijk werk, Boxtel

Buurtmaatschappelijk werk Boxtel helpt bij het vinden van antwoorden op vragen over geldzaken, wonen, opvoeding en relaties en scheiden.

Thuisadministratie, Tilburg

Vrijwilligers van Thuisadministratie Tilburg bieden je een steuntje in de rug als je moeite hebt met bijhouden van je administratie.