Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

De bereidheid om voor elkaar te zorgen is groot. In Nederland geven jaarlijks circa 5 miljoen 16-plussers hulp aan hun partner, familie, vriend of buur die hulp nodig heeft vanwege lichamelijke, psychische, verstandelijke beperkingen of ouderdom. Deze hulp heet mantelzorg.

Blijf vitaal als mantelzorger

ContourdeTwern wil mantelzorgers vitaal houden door mantelzorgers inzicht te geven: loop ik risico op overbelasting? We geven advies en ondersteuning over jouw rol als mantelzorger. En we kunnen je, wanneer je dat wenst, in contact te brengen met andere instanties die je kunnen ondersteunen.

Samen sterker

Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk dat jij als mantelzorger je verhaal met anderen deelt. Of dat je samen met anderen uit je omgeving de zorg verdeelt. Want naast je hulp voor die ander, heb je vast nog meer verplichtingen. En dit alles mag niet ten koste gaan van je plezier, gezondheid, werkvermogen en geluk. 

Meld je aan bij het lokale mantelzorgsteunpunt

Laat je gegevens achter bij het Steunpunt in jouw gemeente en we nemen contact met je op over lokale mantelzorg-initiatieven. In elke gemeente is het iets anders georganiseerd. Er zijn thema-bijeenkomsten, koffie-uurtjes, nieuwsbrieven, maatjes en sommige gemeentes hebben jaarlijks een mantelzorgwaardering.

Ondersteuning voor mantelzorgers

ContourdeTwern heeft mantelzorgconsulenten. Zij bieden een luisterend oor. Maar ze helpen ook bij het vinden van antwoorden op vragen en bij het aanpakken van problemen. Bijvoorbeeld: emotionele ondersteuning, aanvragen informele zorg, professionele zorg  en andere praktische zaken. Dat kan individueel plaatsvinden of in een netwerk- of familiegesprek. 

Zit je met een vraag of wil je gewoon eens met iemand praten over wat jou als mantelzorger bezighoudt?

Aarzel niet en neem contact op met een mantelzorgconsulent uit jouw gebied.

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Bezoek de pagina:

Gerelateerd nieuws

Mitch is jonge mantelzorger

Veel jonge mantelzorgers kunnen niet onbezorgd kind of jongere zijn. Door de zorgtaken blijft er minder tijd over voor schoolwerk en vrienden. En door stress en onzekerheid kunnen ze zélf kampen met psychische of fysieke klachten. Zoals bij Mitch van den Broek (24).

‘Ik bleek mantelzorger te zijn! Door dat besef voelde ik me gehoord, gezien en begrepen’

Mantelzorger worden kan iedereen overkomen. Sterker nog, de kans is groot dat we er vroeg of laat allemaal mee te…

‘Mantelzorgwerk is meer dan alleen zorgen’ 

Mantelzorger Margie Durand en sociaal werker mantelzorg Mieke de Vriend over mantelzorg- en ondersteuning in het welzijnswerk.

Uitgelicht

Mantelzorgconsulent Ingrid Oosterling merkt dat met name ouders met een kind dat extra zorg nodig heeft, het vaak moeilijk vinden om te erkennen dat ze mantelzorger zijn.