Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Financiële hulp met maatwerkoplossing Hoge Energierekening 

De energieprijzen stijgen. Dat merk je in je portemonnee. Dat is vervelend. Zeker als het ervoor zorgt dat je niet genoeg geld meer hebt om van te leven. Dan kom je ongewenst in financiële problemen. Dat kan iedereen overkomen. Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) helpt huishoudens uit de gemeente Tilburg die financieel in de knel komen door de stijgende energiekosten met een maatwerkoplossing: Hoge Energierekening. 

Voor wie is de maatwerkoplossing Hoge Energierekening? 

Kom je financieel in de knel door de stijgende energiekosten? Dan kun je misschien financiële hulp krijgen via de maatwerkoplossing Hoge Energierekening.  
Je kunt hulp aanvragen als je: 

  • in de gemeente Tilburg (of in de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel) woont; 
  • zelfstandig woont en zelf je energierekening betaalt; 
  • geen recht hebt op energietoeslag (een afwijzing is niet nodig) of ondanks de energietoeslag in de knel komt; 
  • hogere energiekosten gaat betalen aan je energiemaatschappij of verhuurder (woningbouw of particulier). Let op: Je mag het voorschotbedrag niet zelf hebben verhoogd!; 
  • kunt laten zien dat je door de stijgende energiekosten in financiële problemen komt (bijvoorbeeld met bankafschriften); 
  • niet (verder) kunt besparen in je uitgaven; 
  • onvoldoende spaargeld hebt om de energiekosten zelf te betalen. Onvoldoende spaargeld betekent voor meerpersoonshuishoudens: minder spaargeld dan € 5.000,-. Voor eenpersoonshuishoudens betekent dit: minder spaargeld dan € 3.500,-.

Via de maatwerkoplossing Hoge Energierekening kun je een compensatie krijgen voor je energiekosten. Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF)  kijkt naar het verschil in het oude en nieuwe voorschot en compenseert wat nodig is. We houden rekening met eventueel ontvangen ‘Energietoeslag’ of ‘Energiecompensatie’. Het bedrag is een gift. Dat betekent dat het TOF geen geld terugeist. De gift telt ook niet mee als inkomen. Wel kan TOF de betaling stopzetten als je later toch de ‘Energietoeslag’ van de gemeente ontvangt. 

Hoe vraag ik de maatwerkoplossing Hoge Energierekening aan? 

  • Heb je al een hulpverlener? Bijvoorbeeld een begeleider of bewindvoerder? Vraag hem/haar dan om de financiële vergoeding voor jou/jullie aan te vragen via het digitale aanvraagformulier. Een hulpverlener kan een aanvraag indienen tot 31 augustus 2024.  
  • Heb je geen hulpverlener? Bel of mail met het AdviesPunt van ContourdeTwern via 013 549 86 46. Of stuur een mail naar adviespunt@contourdetwern.nl. Je komt dan op de lijst te staan. Een medewerker van IMW regio Tilburg of de Vonk neemt contact met je op en helpt jou dan verder en vraagt de vergoeding samen met jou aan.   
  • Aanmelden voor de maatwerkoplossing kan tot 31 augustus 2024 bij het AdviesPunt.