Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Samen buiten bewegen

19 oktober 2020

Houdt u ook van buiten bewegen? De frisse lucht, de wind door uw haar en de zon op uw hoofd?
Maar hoe zit het dan met regen?

Uit ervaring weten we dat de trainingen slechts twee of drie keer per jaar niet doorgaan door de regen. In de ochtend regent het toch minder dan in de rest van de dag.
Lees verder

Coronaperiode Tilburg

12 oktober 2020

ContourdeTwern is in de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van een Coronarapportage Tilburg. In deze terugblik op de afgelopen maanden laten we zien hoe belangrijk de buurt- en wijkcentra zijn in deze barre tijden, maar ook hoe belangrijk tal van andere mooie en bijzondere initiatieven zijn. Vele honderden, duizenden Tilburgers zijn actief, ook in dit Corona-tijdperk. En waar nodig staan onze sociaal werkers, jongerenwerkers en beheerders van de buurt- en wijkcentra voor hen klaar.
Lees verder

Eenzaamheid drukt op zorg

12 oktober 2020

Werk aan een professionaliseringsslag in het sociaal werk bij de aanpak van eenzaamheidsgevoelens bij wijkbewoners. Dat kan voorkomen dat mensen te gemakkelijk bij zware vormen van zorg uitkomen.
Lees verder

Coronamaatregelen door kids

09 oktober 2020

Brabantse kinderen onderzochten wat de Coronamaatregelen betekenen voor de cultuursector, voor de financiële verhoudingen en voor de privacy en veiligheid van mensen. Voordat ze hun adviezen in een video naar premier Rutte sturen, presenteren ze deze binnenkort onder andere aan de Tilburgse burgemeester Weterings.
Lees verder

Alzheimer Café gesloten

08 oktober 2020

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. In de maanden okt., nov. en dec. is het Alzheimer Café gesloten. Corona breekt wet. Het valt onder ‘zorg goed voor jezelf en je naasten’ zoals de premier zegt. We kunnen de huidige situatie niet aanpassen. Wel een beetje aangenamer maken door aandacht te geven. In de bijlage vind je tips over omgaan met mensen met dementie en mantelzorgers tijdens de corona-uitbraak.
Lees verder