Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Taalhuis Oisterwijk

19 november 2020

In de gemeente Oisterwijk wonen ongeveer 1100 mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven. Daardoor lopen ze tegen allerlei alledaagse dingen aan. Ongeveer tweederde van deze groep mensen is in Nederland geboren en getogen. Door allerlei verschillende redenen kunnen ze onvoldoende lezen en schrijven. Om te horen hoe dit is, heeft het Taalhuis een Taaltocht uitgezet in het centrum van Oisterwijk.
Lees verder

Teveel verantwoordelijkheid

10 november 2020

Erna's vader was een energieke, avontuurlijk man. Na een operatie werd bewegen lastig. Hij raakte gefrustreerd en werd een angstig persoon. Die verandering viel niet alleen hem zwaar.
Lees verder

ABG Dorpsteams: Samen beter!

09 november 2020

Inwoners van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ook wel de ABG gemeenten genoemd) maken veel en dankbaar gebruik van de mogelijkheden van het Dorpsteam. Inwoners kunnen op inloopspreekuren, door een mail te sturen of door te bellen, bij het Dorpsteam terecht met al hun vragen en ideeën op het gebied van o.a. wonen, werken, geld, opvoeden en opgroeien.
Lees verder

Als mantelzorg alles vraagt

09 november 2020

Astrid is 59 jaar en een heuse mantelzorgveterane. Ze zorgde lang voor haar beide ouders. Maar het zwaartepunt lag na het overlijden van haar moeder. Toen ging het met haar vader snel achteruit.


Lees verder

Wat is daarop uw antwoord?

06 november 2020

Ellen Mijling is wat je noemt een ‘local celebrity’. Ze is namelijk buitengewoon trouwambtenaar. Flink wat Krimpense stellen heeft zij in de echt verbonden. Regelmatig wordt ze herkend op straat en komen de echtparen haar bijvoorbeeld vertellen dat ze een kleine verwachten. Ellen’s gezicht staalt als ze deze verhalen vertelt. Andere mensen trouwen is haar hobby. En die heeft gelukkig niet geleden onder haar werk als mantelzorger, hoe intensief dat ook was.
Lees verder