Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Kwetsbare bewoners bezoeken

21 december 2020

Buurt -en wijkcentra blijven tijdens de kerstvakantie grotendeels gesloten vanwege de strenge coronaregels. Medewerkers van ContourdeTwern in Tilburg gaan daarom in de wijk Reeshof langs de deuren om contact met mensen in de wijk te houden
Lees verder

Kwetsbaren welkom in buurthuis

16 december 2020

Onze premier gaf in de persconferentie van 14 december aan dat het aantal besmettingen nog steeds schrikbarend stijgt. Daarom gaat Nederland op slot. We gaan naar een harde lockdown. Deze fase geldt in ieder geval tot en met 18 januari. Het algemene advies blijft nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis en vraag jezelf af: moet ik écht de deur uit of kan het anders? Het goede nieuws is dat onze buurthuizen en wijkcentra open mogen blijven voor de ondersteuning van kwetsbare groepen.
Lees verder

Troost door de telefoon

11 december 2020

Noortje is bekend stem voor mensen die naar het Adviespunt bellen: “Mensen zijn al blij als ze even hun verhaal kwijt kunnen. Maar soms koppelen we mensen aan de coördinator informele zorg. Dan kunnen ze samen op zoek naar een maatje.”
Lees verder

Bepaal jouw geluksbeleving!

08 december 2020

We denken altijd dat het door de omstandigheden komt wanneer je je rot voelt. Maar dat is niet helemaal waar. Geluksbeleving bepaal je voor 40% zelf. In deze blog nemen je we mee in de grootste lessen uit het het webinar ‘Klein geluk voor de mantelzorger’.
Lees verder

De telefooncirkel

07 december 2020

Wie kent hem niet? Hennie Jacobs, Vrijwilliger van het Jaar 2016. Hij kreeg die onderscheiding omdat hij op een ludieke manier geld ophaalt voor goede doelen. Zo liet hij zijn haren rood verven voor de Hersenstichting. Liep hij voor dezelfde stichting met een rode pruik over de kermis. En liet hij zich diverse malen jonassen voor goede doelen.
Lees verder