Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Belastingvragen-buurmannen

22 februari 2021

Stel: je buurman geeft als vrijwilliger advies omtrent belastingvragen. Jij bent net met pensioen, en hebt altijd als belastingadviseur gewerkt. Dan wil je natuurlijk niet achterblijven! Jan en Piet helpen mensen bij allerlei belastingvragen en vragen over toeslagen in de gemeente Heusden. Vaak zijn het ouderen die graag gebruik maken van hun diensten, maar ook mensen met een lager inkomen.
Lees verder

Bemiddelen tussen buren

22 februari 2021

Van alle buurtbemiddelingen in Dongen kent 73% een positief einde. Een mooi resultaat; zeker als je dit afzet tegen het landelijke cijfer van 69%. De meeste buurtbemiddelaars zijn in coronatijd door blijven gaan met het bemiddelen tussen buren. Zo ook de Dongenaren Çağla en Deen; in hart en ziel gedreven onderhandelaars; want buurtbemiddeling is geven en nemen.
Lees verder

Maatschappelijk werker | 36u

18 februari 2021

In Heusden werkt Farent, samen met ContourdeTwern, MEEVivenz en de GGD onder de noemer O3 in een gedeelde opdracht van de gemeente. Zij vormen samen het voorliggend veld van Bijeen.

Lees verder

Keurmerk Sterk Sociaal Werk

11 februari 2021

Afgelopen weken heeft ContourdeTwern de toetsing voor de keurmerken Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk en NEN-EN15224:2017 glansrijk doorstaan. Beide keurmerken zijn een bevestiging van het hoge niveau waarop ContourdeTwern binnen het sociale domein opereert. Uitgebreide interviews met onder meer werknemers, stagiaires en vrijwilligers en onderzoeken vormden de grondslag voor de audits die werden uitgevoerd door Lloyd’s Register Nederland.
Lees verder

Adviseur Vrijwillige Inzet

27 januari 2021

Ergens in Dordrecht loopt een echte netwerker rond. Iemand die gemakkelijk contact maakt en alle koppen koffie aanpakt om een persoonlijke band op te bouwen. Iemand die kansen ziet en mogelijkheden aangrijpt om vrijwillige inzetters en organisaties samen te brengen. Ben jij iemand die kan adviseren, ondersteunen en mensen verder wil helpen? Met positieve energie maak jij het verschil. Je kent Dordrecht, haar inwoners en the way of living in onze mooie stad op je duimpje.

Lees verder