Loon op Zand

ContourdeTwern in Loon op Zand

Het team van ContourdeTwern werkt in Kaatsheuvel, Loon op Zand en de Moer. Wij werken voor en door mensen. Wij maken het verschil door er te zijn en zo de weg te wijzen. Door talenten aan te boren. Door verbindingen te maken tussen bewonersinitiatieven, mensen en organisaties. En soms door hulp of ondersteuning op de juiste plek te krijgen. Dit kunnen we niet alleen. Samen met bewoners, vrijwilligers en maatschappelijke partners zetten wij ons in voor de leefbaarheid van onze gemeente.  

Onze sociaal werkers bieden ondersteuning bij het opzetten van wijkactiviteiten, hulp bij verbeteringen van de wijk en advies bij leefbaarheidsproblemen. Zij  zijn actief in de sociale wijkteams van gemeente Loon op Zand en helpen samen met de verschillende partners bewoners in de wijk op weg. Vanuit het wijkteam trekken de sociaal werkers erop uit. Bewoners kunnen bij hen terecht voor ondersteuning of vragen over het wonen, het werken, het omgaan met geld, het opvoeden, het onderhouden van sociale contacten en het zinvol besteden van de vrije tijd.

Met vrijwillige inzet
Het hart van onze gemeenschap bestaat uit vrijwillige inzet en actief burgerschap. Alles wat we doen, doen we samen met vrijwilligers en bewoners. We ondersteunen organisaties die met vrijwilligers werken. We bieden informatie, advies en scholing en leggen slimme verbindingen met vrijwilligersorganisaties.

De medewerkers en vrijwilligers van ContourdeTwern kunnen u helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Via de digitale vacaturebank zijn verschillende vacatures te vinden. Komt u er zelf niet uit? Of wilt u liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op of loop eens binnen. Klik <hier> voor onze contactgegevens.