Krimpen aan den IJssel

Krimpen doet!

ContourdeTwern werkt aan sterke en vitale wijken, waarin zoveel mogelijk mensen meedoen en voor elkaar klaar staan. Het uitgangspunt is: Iedereen telt mee, iedereen doet mee. Degenen die hier extra hulp bij nodig hebben, bieden we passende ondersteuning en begeleiding. Belangrijk is om ook de hulp van familie, vrienden en buren op te zoeken.

De inzet van ContourdeTwern in Krimpen valt onder KrimpenWijzer. Kijk voor meer informatie daarom ook op krimpenwijzer.nl.

KrimpenWijzer
Bij de KrimpenWijzer kunt u terecht met uw vragen over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. Of het nu gaat om een eenvoudige vraag of om een ingewikkelde situatie: samen met u zoeken we naar een passend antwoord. De KrimpenWijzer is open op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Buurtgericht werken Maak uw wijk
De sociaal werkers in de wijk werken samen met u aan een betere wijk. Wij maken het begrip ‘participatie’ concreet.

Vrijwilligerswerk
Iedereen heeft een talent, groot of klein. Als vrijwilliger kunt u iets extra’s betekenen voor de samenleving.

Seniorenadvies
Iedereen houdt graag zo lang mogelijk de regie over zijn/haar eigen leven. De seniorenadviseur kan daarbij helpen.

Formulierenhulp
Deskundige vrijwilligers van de Formulierenhulp helpen u graag bij het invullen van formulieren.

Mantelzorg
Mantelzorg geeft veel voldoening maar kan soms te zwaar worden. De coördinator Mantelzorg biedt emotionele en praktische ondersteuning. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers.

Maatjesproject
Via ContourdeTwern kunt u in contact komen met een ‘maatje’. Iemand waarmee u in uw vrije tijd iets kunt ondernemen.

Wehelpen
In één oogopslag alle hulp bij elkaar. Van mensen die hulp zoeken en van mensen die hulp aanbieden.

Alzheimercafé
Het Alzheimercafé staat open voor mantelzorgers, mensen met dementie, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

De Inloop
Ontmoeting, gezelligheid en activiteiten staan centraal. Deze activiteit is voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Verhalengroep
Tijdens de bijeenkomsten van de verhalengroep vertellen deelnemers aan de hand van een thema een persoonlijke belevenis en/of herinnering. Het is geen discussiegroep, maar een groep waarin stukjes levensverhaal worden verteld en beluisterd.

Preventief huisbezoek
Inwoners van Krimpen aan den IJssel krijgen vanaf hun 75e jaar en daarna elke drie jaar een uitnodiging voor een preventief huisbezoek.

Netwerkversterking "Maatje Meer"
Een “Maatje Meer” kan ondersteuning bieden bij het uitbreiden van uw sociale netwerk. U gaat samen opzoek met een speciaal opgeleide vrijwilliger naar manieren om de sociale kring duurzaam uit te breiden.

In de jaarrapportage van 2016 krijgt u een mooie indruk van deze diensten.

Iedereen telt mee, iedereen doet mee

ContourdeTwern, de welzijnsorganisatie in Krimpen aan den IJssel, staat midden in de samenleving. Met ruim 500 medewerkers en meer dan 3000 vrijwilligers werken we in Midden-Brabant, Dordrecht, Rotterdam en Krimpen aan den IJssel.