Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Als u er zelf met de buren niet uitkomt

U kunt ons inschakelen als u met uw buren naar oplossingen wilt zoeken. Of als u tips wilt krijgen bij een (dreigend) conflict. Wij kunnen ook bemiddelen bij overlast tussen meerdere buren.

Wij brengen buren met elkaar in gesprek. Samen werkt u aan een oplossing waar iedereen het mee eens is. Meestal is één gesprek al voldoende om het contact te herstellen en tot afspraken te komen. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. En ook met de informatie die u deelt in de gesprekken.

Waarvoor kunt u onze hulp inroepen?

Als u last hebt van de buren, bijvoorbeeld door:
• harde muziek of andere geluiden
• huisdieren
• parkeren
• pesterijen
• rommel of stank
• overhangende takken of erfafscheiding

Wij bepalen of uw situatie geschikt is om te bemiddelen. Een voorwaarde is dat u wilt praten met uw buren over mogelijke oplossingen.

Met wie ga je in gesprek?

Wij werken met betrokken vrijwilligers die zijn opgeleid tot buurtbemiddelaar. Zij geven geen oordeel en zijn bovenal goede luisteraars. Ze worden aangestuurd door de coördinator Buurtbemiddeling van ContourdeTwern.

De werkwijze is als volgt:
• U meldt uw klacht bij ons.
• Als wij in uw situatie kunnen bemiddelen, volgt een gesprek met u en twee bemiddelaars.
• Na dit gesprek nemen de bemiddelaars contact op met uw buren.
• Willen beide partijen meewerken? Dan vindt een gezamenlijk gesprek plaats.
Dit gesprek vindt plaats op een neutrale plek. Samen met de bemiddelaars zoekt u naar een oplossing. Als u dat wenst kunnen afspraken op papier worden gezet.
• Een paar weken na het gesprek nemen we contact op om te vragen hoe het gaat.

U deelname aan Buurtbemiddeling is vrijwillig en gratis. 

Aanmelden

Kijk voor de lokale contactgegevens hieronder of meldt je aan via het AdviesPunt (013) 549 86 46 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur -17.00 uur). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Jaarverslagen

Klik op de afbeelding om het jaarverslag te downloaden
Klik op de afbeelding om het jaarverslag te downloaden
Klik op de afbeelding om het jaarverslag te downloaden

Thema nieuws

Promotieonderzoek ontrafelt de complexe werkelijkheid van kwetsbare mensen en geeft deze een stem in ontwikkeling van sociaal beleid

Het aantal mensen dat zich in een kwetsbare situatie bevindt in Nederland neemt toe, ondanks de sturing op zelfredzaamheid en participatie door de overheid. In plaats van minder, doen juist méér mensen een beroep op overheidssteun.

Mitch is jonge mantelzorger

Veel jonge mantelzorgers kunnen niet onbezorgd kind of jongere zijn. Door de zorgtaken blijft er minder tijd over voor schoolwerk en vrienden. En door stress en onzekerheid kunnen ze zélf kampen met psychische of fysieke klachten. Zoals bij Mitch van den Broek (24).

‘Ik heb nu meer rust in mijn lijf’ 

Na een moeilijke periode met zorgen en verdriet heeft Twan het moeilijk. Het wijkcentrum werd voor hem een tweede thuis. Wil je weten hoe? Lees meer!

Uitgelicht

 Een BBQ kan rookoverlast veroorzaken en gezellig borrelen tot laat in de avond stoort wellicht die buur die vroeg op moet.