Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Vrijwilligerswerk, daarom!

22 januari 2021

Vrijwilligerswerk is goed voor die ander maar ook voor jezelf! Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligers minder stress ervaren en meer tevreden zijn! In deze blog delen we 5 goede redenen om vrijwilliger te worden.
Lees verder

Samen Nederland maken!

15 januari 2021

In Nederland zijn er ruim 7 miljoen mensen die vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld voor één dag per week doen of zo af en toe. Eén korte klus oppakken of een maatje worden voor bijvoorbeeld een jaar. Alleen of samen met vrienden en collega's.
Lees verder

Corona-PROEF

04 januari 2021

Een van de vrijwilligers uit Oisterwijk, schreef haar positieve ervaringen op in corona-tijd. Een verhaal wat veel mensen steun kan geven. En te mooi om niet te delen. Wat een mooi talent heeft zij!
Lees verder

Verlichting en warme acties

30 december 2020

In corona-tijd maakt ContourdeTwern zich hard om eenzaamheid te bestrijden. Joris Kokke is als sociaal werker actief in Waalwijk: “Als de mensen niet naar het wijkcentrum kunnen komen, gaan wij naar de mensen toe.”
Lees verder

Kerstattenties in Goirle

24 december 2020

De huidige lockdown beperkt contacten en zorgt ervoor dat veel mensen een gevoel van eenzaamheid en vaak ook angst ervaren. Eenzaamheid en behoefte aan contact zijn het afgelopen jaar toegenomen, merkt ook team Goirle en Riel. Op dinsdag 22 december deelden de collega's samen met zeven vrijwilligers kerstpakketjes uit aan hulpvragers van informele zorg in Goirle en Riel. De attentie is bedoeld om mensen een hart onder de riem te steken én het telefonisch contact onderling te stimuleren.
Lees verder