Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

1. Altijd dichtbij en professioneel

We zijn altijd dichtbij en makkelijk bereikbaar: op straat, in het wijkcentrum of online. We nemen de tijd om je te leren kennen en willen weten wat jij belangrijk vindt. Of het nu over meedoen, vrijwilligerswerk of slimme oplossingen gaat… wij hebben de kennis om met je mee te denken.

2. De wijk centraal

Bij alles wat we doen, kijken we wat nodig is. En of het past in jouw buurt. Dat doen we samen met jou, je buurtgenoten, vrijwilligers en andere organisaties. We kijken daarbij vooral naar wat al goed gaat. Maar ook waar ruimte voor verbetering is.

3. Ruimte voor groei en ontmoeting

We zorgen dat jij en je buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Online en in onze wijk- en buurtcentra. Om elkaar te leren kennen, om samen te ontspannen en om samen nieuwe dingen te leren.

4. Voor kinderen en jongeren

Opvoeden en opgroeien zijn niet altijd makkelijk. Zeker niet in deze tijd. R-Newt is er speciaal voor jonge ouders, kinderen en pubers. Want iedereen verdient gelijke kansen.

5. Gezond en gelukkig oud worden

Mensen worden het liefst gezond en gelukkig oud in hun eigen omgeving. Daar werken we graag aan mee. Met slimme oplossingen. En door samen te werken met andere sociale en zorgorganisaties.

6. Dorps- en buurtteams

Wij willen dat het goed gaat met de mensen in de dorpen en buurten. Daarom werken we in teamverband samen met vrijwilligers, inwoners en professionals. Zodat we ons werk zo slim mogelijk kunnen organiseren. Met de dorpen en buurten steeds als middelpunt.

We laten er niemand alleen voor staan. We werken samen met jou, je buurt, onze vrijwilligers, gemeenten, onderwijs en nog veel meer organisaties. Ook wij doen het nooit alleen.

nooit alleen

7. Voor vrijwilligers, door vrijwilligers

Vrijwilligers maken het verschil. Daarom is het ook zo leuk om te doen. Werken als burenhulp, in de wijk, of als mantelzorger. Wij ondersteunen organisaties zodat zij hun vrijwilligers zo goed mogelijk kunnen inzetten. Zelf werken we ook met vrijwilligers waar het kan.

8. Gaan voor resultaat

Wij doen ertoe in het leven van mensen. Samen met gemeenten, inwoners en anderen bepalen we aan welke doelen en resultaten we gaan werken. Dat laten we ook onderzoeken, zodat we weten of onze inzet goed werkt.

9. Aandacht voor onze mensen

We hebben een geweldig mooi vak. We werken met betrokken en bevlogen medewerkers, die alle aandacht krijgen. Ze mogen opleidingen volgen, thuiswerken en doorgroeien. Als professional en als mens.

10. Blijven leren

De opdrachten die we krijgen veranderen. De ene keer duurt een opdracht vier jaar, soms moet het kort en snel. Daar willen we als organisatie op voorbereid zijn en mee om kunnen gaan. Dat betekent dat we onszelf steeds aanpassen. Zo blijft onze organisatie financieel gezond. Nu en straks.

Download hier onze speerpunten in pdf