Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Ja, houd mij op de hoogte

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Eenzaam ben je niet alleen

13 september 2019

Wist je dat:
• 39% van de Oisterwijkers boven de 19 jaar zich eenzaam voelt en 11% zich ernstig eenzaam voelt?
• eenzaamheid onder jongeren procentueel net zo veel voorkomt als bij 75-plussers?
Lees verder

Voorlezen Loon op Zand

13 september 2019

Voorlezen voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders!
Kom jij ook naar het voorlezen luisteren? Je bent woensdagmiddag, op onderstaande datums, van harte welkom bij het voorleesuurtje in de Bibliotheek Loon op Zand. Rineke leest voor uit verschillende boekjes; want voorlezen is leuk en leerzaam voor kinderen.
Gratis. Aanmelden is niet nodig.
Lees verder

Voorlezen Kaatsheuvel

13 september 2019

Voorlezen voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders!
Kom jij ook naar het voorlezen luisteren? Je bent woensdagmiddag, op onderstaande datums, van harte welkom bij het voorleesuurtje in de Bibliotheek Kaatsheuvel. Marianne leest voor uit verschillende boekjes; want voorlezen is leuk en leerzaam voor kinderen.
Gratis. Aanmelden is niet nodig.
Lees verder

Sociaal werker: bruggenbouwer

09 september 2019

Met een jubileumsymposium vierde ContourdeTwern afgelopen donderdag 5 september het 75-jarig bestaan van sociaal werk in Tilburg en omgeving. Tijdens de middag, waar ruim 150 belangstellenden aanwezig waren, kwam een mooie mix van ervaringsverhalen – zowel van burgers als sociaal werkers – maar ook beleid en de wetenschap aan bod. “Soms overkomt je iets in het leven en stuit je op veel onbegrip. De kern van ons werkt ligt in de vraag: wat kan er dan wel?”, aldus sociaal werker Sjef van der Klein
Lees verder

Voorleeshond Blitz

09 september 2019

Voorleeshond Blitz in Bibliotheek Boxtel
Vind jouw kind voorlezen moeilijk of spannend? Laat hem of haar dan eens voorlezen aan voorleeshond Blitz. Vanaf 24 september komt zij iedere maand naar Bibliotheek Boxtel. Voorleeshond Blitz vindt het altijd fijn als je voorleest of plaatjes laat zien en ze luistert heel braaf naar je! Zo wordt hardop lezen veel leuker! Hond Blitz komt samen met haar baasje Elly van Boeckel iedere maand op dinsdagmiddag naar Bibliotheek Boxtel.

Lees verder