Programma open dag wijkcentra terug naar overzicht

Voor Jongeren, Kinderen, Senioren, Volwassenen
Datum 24 juni 2018
Kosten gratis

Een modeshow in de Spijkerbeemden, werken aan een mozaïekstuk bij de Nieuwe Stede en volop kinderactiviteiten in ’t Sant. Op zondag 24 juni houden de Tilburgse wijkcentra een open dag; dé uitgelezen kans om een kijkje te nemen bij jouw vertrouwde wijkcentrum of juist om een nieuw wijkcentrum te leren kennen. Tussen 10.00 en 20.00 uur (de precieze tijden verschillen per centrum) vinden er in de centra uiteenlopende activiteiten plaats voor jong en oud.

Programma wijkcentra Tilburg Noord

De Symfonie (Eilenbergstraat 250)

De Symfonie houdt tussen 12.00 en 19.00 uur een zomerfestival, met onder meer gratis optredens van plaatselijke muzikanten, dichters, rappers en DJ’s. Ook kun je workshops volgen van Skate dancing en schilderclub de Zolderschilders.

De Ypelaer (Corellistraat 10)

De Ypelaer presenteert op de open dag het thema ‘op pad’, waarbij je kunt ontdekken wat het wijkcentrum te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Er zijn verschillende exposities, maar je mag ook je eigen kunstwerken exposeren.

Programma wijkcentra Tilburg Oud Noord

De Baselaer (Hoefstraat 175)

Tijdens de open dag van de Baselaer ligt de focus op gezonde voeding en beweging. Benieuwd welke activiteitten daarbij horen? Kom gezellig langs!

De Poorten (Hasseltstraat 194)

Tussen 12.00 en 17.00 uur kun je in de Poorten een rondleiding door het voormalige kerkgebouw krijgen. Of doe mee aan een van de workshops en demo’s.

De Wissel (Leliestraat 49)

De Wissel heeft haar deuren tussen 14.00 en 17.00 uur openstaan en laat je culinair aan je trekken komen met het thema ‘koken voor de wijk’. Kom genieten van lekkere hapjes en doe mee met een kookworkshop.

Het Spoor (Schaepmanstraat 36)

Iets leuks op de kop tikken? Kom naar de rommelmarkt (ruim 100 kramen) in het Spoor, van 10.00 tot 16.00 uur. Verder zijn er tijdens de open dag volop kinderactiviteiten en is er muziek.

Programma wijkcentra Tilburg Reeshof

Heyhoef (Kerkenbosplaats 1)

Tijdens de open dag van wijkcentrum Heyhoef (12.00 - 17.00 uur) wordt aandacht gevraagd voor de Kwiekroute, een innovatieve beweegroute. De route start bij de Heyhoef en loopt richting Ontmoetingsruimte de Driehoek, waar deelnemers kunnen kennismaken met het spel koersbal. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen, staat er een springkussen en zijn er popcorn, suikerspinnen en ranja. Tot slot worden er tussen 13.00 en 16.00 uur balletworkshops gegeven voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud.

Ontmoetingsruimte de Driehoek (Gendringenlaan 179)

Bij de Driehoek kun je deelnemen aan verschillende leuke workshops. Alle workshops staan in het teken van de activiteiten die plaatsvinden in de Driehoek.           

Programma wijkcentra Tilburg West

Het Kruispunt (Sinopelstraat 1)

Het thema tijdens de open dag in het Kruispunt is 'jeugd'. Tussen 13.00 en 18.00 uur kun je in dit wijkcentrum terecht voor gezonde hapjes (verzorgd door kinderen van het project Skilzz), een stormbaan, de bus van R-Play en verschillende optredens.            

’t Sant (Beneluxlaan 74)

Wijkcentrum ’t Sant viert haar open dag met de Westerbazaar en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn optredens van onder meer het huiskoor ‘West Sound’, coverband Koninx en The Basted Market Band. Ook kun je heerlijke hapjes uit verschillende culturen proeven, is er een ballonnenclown en zijn er volop kinderactiviteiten.

Programma wijkcentra Tilburg Zuid

Spijkerbeemden (Don Sartostraat 4)

De Spijkerbeemden pakt uit met een modeshow door de Schatkist en optredens van Tiamo Kosten (finalist Volkszanger Junior) en Jolanda Bergmans (finalist Kleintje Hollands). Ook geniet je van een lekkere soep. De open dag in de Spijkerbeemden duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Nieuwe Stede (Capucijnenstraat 156)

Zin om een mozaïekstuk te maken? Kom dan naar de open dag in de Nieuwe Stede, tussen 13.00 en 17.00 uur. Kinderen kunnen zich vermaken bij de R-Play-bus van R-Newt Kids en er zijn verschillende hapjes verkrijgbaar, gemaakt door vrouwen(groepen) uit de buurt.

Zuiderkwartier (Wassenaerlaan 38)

Bij het Zuiderkwartier staat de bezoeker centraal: wat kom jij als bezoeker brengen (of halen) in het wijkcentrum? Bezoekers wordt gevraagd mee te denken over de mogelijkheden binnen het wijkcentrum. Het Zuiderkwartier is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Duurzame wijkcentra

De Tilburgse wijkcentra worden steeds duurzamer. Enkele gebouwen hebben zonnepanelen, er worden gezonde producten aangeboden en er worden nu ook fairtrade producten aan het assortiment toegevoegd. Bezoekers van de open dag genieten onder meer van fairtrade koffie en thee.

We hopen je op 24 juni te mogen begroeten in een van de Tilburgse wijkcentra. Tot dan!

 

facebook reacties