Stagiair R-Newt Kids Thuis terug naar stages

Functie Stagiair(e)
Werkgebied Tilburg
Team/afdeling R-Newt Kids Thuis
Uren 12-32 uur per week
Ingangsdatum september 2021
Contactpersoon Adviespunt R-Newt Kids
Telefoonnummer 013 583 99 99

Hoofdtaken

R-Newt Kids Thuis is onderdeel van R-Newt Kids, het kinderwerk van ContourdeTwern. R-Newt Kids Thuis vindt dat kinderen op mogen groeien in een warm en veilig gezin in een inspirerende omgeving. De coördinatoren van R-Newt Kids Thuis matchen vrijwilligers en stagiaires aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van opvoeding, spel en ontwikkeling, taalplezier of netwerkversterking. Vrijwilligers en stagiaires worden onder andere ingezet als coaches voor opgroeiende kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar.

Als stagiair van R-Newt Kids Thuis krijg je een unieke kans om de praktijk te leren kennen en bij gezinnen ‘achter de voordeur’ te komen en daarmee van waarde te zijn tijdens het opvoeden en opgroeien. Je taken bestaan uit zowel individuele begeleiding als het mee organiseren van wijkactiviteiten voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar.

Ter voorbereiding vindt er een selectiegesprek plaats waarin je meer uitleg krijgt over R-Newt Kids Thuis. Bij de start van je stage krijg je een cursus van een paar dagdelen aangeboden, met onder andere de methodiek van Coaches4Juniors.

Doordat je samen speelt en activiteiten uitvoert met ouder(s) en kind(eren) ben je een voorbeeld voor het gezin. Door middel van het inbrengen van spelideeën en opvoedingsadviezen probeer je het gezin weer in eigen kracht te zetten. Je wordt tijdens de inzet begeleid door een professionele beroepskracht. Het observeren van het kind in het dagelijks functioneren en het ontdekken van de hulpvraag waarna een pedagogisch plan gemaakt wordt is een onderdeel van de stage. Indien nodig heb je ook contacten met school en verwijzers. 

 

Functie-eisen

  • Studenten HBO pedagogiek of Social work/studies die in het tweede, derde of vierde jaar van hun opleiding zitten.
  • Je bent minimaal één (school)jaar beschikbaar voor je stage.
  • Ervaring met en/of affiniteit met kinderen van 0 t/m 18 jaar, het kunnen voeren van oudergesprekken, het kunnen organiseren van activiteiten en spelelementen. De werkzaamheden zijn gericht op het welzijn en preventieve hulpverlening.

Bijzonderheden

Bij de start van jouw stage dien je een VOG te overhandigen.

Informatie

Wil je meer info? Neem contact op met AdviesPunt R-Newt Kids: kids@r-newt.nl of
013 583 99 99. 

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 – 13.00 uur.

Solliciteren

Reageer via onderstaande button.