Maatjesproject ZorgSaam terug naar vacatures bij contourdetwern

Functie Vrijwilliger
Werkgebied Krimpen aan den IJssel
Team/afdeling Team Krimpen aan den IJssel
Uren In overleg
Ingangsdatum Per direct
Contactpersoon Roos van Esch
Telefoonnummer 06 83692960

Hoofdtaken

Het maatjesproject koppelt vrijwilligers aan mensen die een maatje zoeken. Als vrijwilliger word je voor maximaal een jaar gekoppeld aan een cliënt 'met een rugzakje' en ben je zijn of haar maatje! De opzet is om (twee-)wekelijks samen iets te ondernemen. Dat is prettig voor de cliënt en voor jou en zo neem je de zorg even over van de mantelzorger!

Functie-eisen

Bijna iedereen kan maatje worden. De cliënten zijn zeer divers. Denk aan een kind met een lichamelijke beperking, iemand met beginnende dementie, iemand die eenzaam is of een volwassene met een psychiatrische stoornis. De coördinator zoekt een cliënt die bij je past en waarbij jij je prettig en veilig voelt. Als je cliënt minderjarig is, heb je wel een VOG nodig.

Bijzonderheden

Het maatjesproject is bedoeld om de taak van de mantelzorger een dagdeel over te nemen, zodat de mantelzorger iets voor zichzelf kan doen waar hij of zij plezier aan beleeft.

Nadat je je hebt aangemeld, volgt een korte starterscursus. Daarna volgt een gesprek met de coördinator om af te stemmen met welke doelgroep jij de meeste affiniteit hebt. De coördinator gaat samen met jou op huisbezoek voor de eerste kennismaking met de cliënt. Als het klikt worden er duidelijke en bindende afspraken gemaakt over wanneer en wat jij kunt doen en ondernemen met de cliënt.

Als vrijwilliger verricht je geen verpleegkundige zorg en doe je geen huishoudelijk werk. Tijdens je werkzaamheden ben je WA-verzekerd.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met vrijwilligerscoördinator Roos van Esch: 06 83692960 of roosvanesch@contourdetwern.nl

Solliciteren

Vul onderstaand reactieformulier in.