Gezond & Gelukkig oud worden, dat wil toch iedereen? terug naar vacatures bij contourdetwern

Functie Vrijwilliger fijn thuis gesprekken - ga met ouderen het gesprek aan
Werkgebied Tilburg, Tilburg 3 West, Tilburg Noord, Tilburg Oud Noord, Tilburg Reeshof, Tilburg Zuid, R-Newt Tilburg, Tilburg, centraal bureau, Vrijwilligerswerk en Informele Zorg
Contactpersoon Evy van Riel
Telefoonnummer 013-4671926

Hoofdtaken

Als vrijwilliger van de Fijn Thuis gesprekken heb je een belangrijke signaleringsrol. Je gaat op thuis op bezoek bij ouderen van 65+ in een vast wijkdeel van Tilburg. Je signaleert de behoeften van deze 65+ ouderen en informeert algemeen over vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als er aandachtspunten zijn, meld je deze bij de coördinator. De coördinator gaat hier vervolgens mee aan de slag met als doel dat de ouderen zo lang mogelijk Fijn Thuis kunnen blijven wonen in hun eigen buurt. Je doet dit altijd in samenwerking met een sociaal werker die ook jouw vaste aanspreekpunt is.

Functie-eisen

Als vrijwilliger van de Fijn Thuis gesprekken ben je sociaal vaardig, kun je signaleren, informeren, motiveren en heb je affiniteit met de ontwikkelingen rondom zorg en welzijn voor ouderen. ContourdeTwern beschikt over een grote expertise om vrijwilligers hierin op te leiden en te begeleiden. Voorafgaand krijg je daarom een hele leerzame training: “Het goede gesprek”, zodat je met de juiste basis op pad kunt. 

Informatie

Welke (grote) veranderingen komen er aan na iemands werkzame leven? Wat heeft iemand nodig om langer in eigen huis te kunnen blijven wonen? Bij welke organisatie kan iemand voor welke hulp aankloppen? Hoe wordt vrije tijd ingevuld? Is er al eens nagedacht over vrijwilligerswerk? Kortom, wat is er nodig om gezond en gelukkig oud te worden in eigen buurt? 

In Tilburg, Berkel Enschot en Udenhout worden alle ouderen van 65+ uitgenodigd voor het Fijn Thuis gesprek. Vrijwilligers voeren deze Fijn Thuis gesprekken. Als vrijwilliger ga jij dus bij deze doelgroep thuis op bezoek. Tijdens het huisbezoek wordt het gesprek gevoerd op verschillende leefdomeinen. Op deze manier breng je de leefsituatie van de ouderen in kaart en kun je gericht informeren. Wanneer er directe acties nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer bepaalde zaken de ouderen zelf niet (meer) lukt, schakel je met  je vaste aanspreekpunt: de sociaal werker. 

De vrijwilligers wordt gevraagd om minimaal één huisbezoek per week af te leggen. Je kunt deze gesprekken zelf inplannen met de ouderen die je gaat bezoeken. Je bent voor de Fijn Thuis gesprekken dus niet gebonden aan een vaste dag.

Je komt in een gezellig en gemotiveerde wijkteam terecht waarmee je regelmatig contact hebt. Daarnaast worden er twee keer per jaar centrale, informele bijeenkomsten georganiseerd waarbij de vrijwilligers onderling ervaringen kunnen delen en geïnformeerd worden.

Solliciteren

Spreekt het jou aan om met deze Fijn Thuis gesprekken aan de slag te gaan? Heb je nog vragen of wil je je graag aanmelden?  Neem dan contact met ons op via projectleider Evy van Riel: telefoon 013-4671926 / e-mail: evyvanriel@contourdetwern.nl