Spring naar content
Stage   Welzijnsdagbesteding Oisterwijk en Boxtel  
Werkgebied   Oisterwijk en Boxtel  
Uren In overleg  
Ingangsdatum Schooljaar 2020 – 2021  
Wil jij ons energieke team van sociaal werkers in Oisterwijk en Boxtel voor een jaar komen versterken met je frisse blik en positieve energie? Bij ons ben je welkom!  
Functie-eisen Functie eisen:  Je volgt een opleiding MBO Sociaal Werk; Je hebt positieve energie en je bent leergierig; Je hebt affiniteit met de oudere doelgroep Je bent mobiel om de dorpskernen Haaren en Boxtel te kunnen bereiken. Dit kan met het openbaar vervoer en/of eventueel per fiets of auto; Je kunt vertrouwelijk met gegevens om gaan; Je staat open staat voor contact met allerlei soorten inwoners; Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en daarvan te leren; Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk; Je bent initiatiefrijk en stelt vragen; Je bent in staat om zelfstandig te werken;  
Kerntaken Functie inhoud:  In de gemeente Boxtel en gemeente Oisterwijk (dorp Haaren) organiseren we welzijnsdagbesteding en ontmoeting voor ouderen die geen indicatie hebben voor dagbesteding, maar wel anderen willen ontmoeten en activiteiten willen ondernemen. Je kunt mee inhoud geven aan activiteiten waar vrijwilligers een grote rol in vervullen. Dit houdt in het bedenken en uitvoeren van allerlei verschillende activiteiten; verzorgen van lunch; gesprekken voeren met gasten en spellen doen. Kortom alles om de gasten een fijne dag te bezorgen. Je denkt mee over de doorontwikkeling van deze activiteiten. Samen met jou kijken we waar jij je accent precies wilt leggen in je stageperiode.   
Aanmeldprocedure  Stuur een mail met je sollicitatiebrief en CV naar Débra Kluitmans. Daarna wordt er contact met je opgenomen. Heb je aanvullende vragen over de functie kan je contact opnemen met Annemarie Kleian; 06-83199329 of Kim van Zandbeek; 06-23234904.  
Contactgegevens:  naam, email, telefoonnr. Débra Kluitmans Coördinator Buro Nieuwkomers Sociaal Raadsvrouw Stagecontactpersoon team Boxtel – Haaren – Oisterwijk debrakluitmans@contourdetwern.nl 06 23 14 26 64    
Stage  Stagiair(e) Social Work Opvoedondersteuning Heusden
Werkgebied   Heusden
Uren Stage op woensdag, incidenteel ’s avonds 
Ingangsdatum Schooljaar 2021  
Wil je jezelf graag ontwikkelen in het sociale werkveld op het gebied van ontwikkelingsstimulering van jonge kinderen tot 7 jaar? Wij bieden een interessante stage met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Wij doen het nooit alleen! Wij doen wat nodig is om iedereen mee te laten doen. Bij het team Opvoedondersteuning Heusden zijn we er voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun ouders. We ondersteunen ouders bij de stimulering van de ontwikkeling van hun kinderen en denken mee bij vragen of opgroeien en ouderschap zowel thuis bij het gezin als tijdens de ouder-kind ontmoetingsmiddagen van Spel & Boek team van sociaal werkers in Oisterwijk en Boxtel voor een jaar komen versterken met je frisse blik en positieve energie? Bij ons ben je welkom!  
Functie-eisen We stellen het op prijs als een stagiaire over deze kwaliteiten en competenties beschikt of bereid is deze te ontwikkelen:
• Je legt makkelijk contact
• Je bent flexibel inzetbaar
• Je bent zorgvuldig
• Je neemt zelf initiatief
• Je bent zelfstandig
• Je bent een aanpakker
• Je hebt affiniteit met jonge kinderen en ouders van diverse culturen
Kerntaken • Wekelijks meedraaien met de ouder-kind ontmoetingsmiddagen van Spel & Boek op woensdagmiddag: Je hebt hier contacten met ouders en organiseert spelactiviteiten voor de kinderen.
• 1-op-1 contact met gezinnen.
• Nieuwe interventies mee helpen opzetten en uitvoeren in samenwerking met collega’s.
• De maandelijkse nieuwsflits opstellen.
• Deelname aan trainingen en intervisiebijeenkomsten.
Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Neem dan contact op met Opvoedondersteuning Heusden via: marjonvandenmeerendonk@contourdetwern.nl of bel naar: 06-10549497.
    
Stage Stagiair(e) sociaal werk   
Werkgebied Loon op Zand
UrenIn overleg voor één jaar  (Minimaal 16-32)
IngangsdatumSeptember 2021  
Wervende begintekst van max. 5 regels.Zoek jij nog een leuke en uitdagende stage waarbij je contact hebt met ouders, kinderen, netwerkpartners en buurtbewoners? Solliciteer dan op deze stageplek bij ContourdeTwern team Loon op Zand. 
Functie-eisen (competenties, opleidingsniveau)HBO: 2e of 3e jaars social work of soortgelijkJe bent creatief, flexibel, actief, zelfstandig, neemt initiatief en je beschikt over een dosis humor. Je ziet mogelijkheden en denkt in oplossingen.Je bent een teamplayer en wilt je inleven in onze doelgroepen. 
KerntakenOndersteuning bieden bij het organiseren van activiteiten.Het begeleiden van inwoners bij diverse activiteiten. Denk hierbij aan ontmoetingsactiviteiten waarbij zelfontplooiing en talentontwikkeling van de inwoners centraal staan.Contact leggen met de inwoners van de gemeente en diverse netwerkpartners van ContourdeTwern Loon op Zand.Het activeren van wijkbewoners (sturen op zelfredzaamheid).Het werven en begeleiden van vrijwilligers. Begeleiding geven aan een huiswerkklasBegeleiden activiteit voor kleuters gericht op taal 
AanmeldprocedureZie jij deze gave stageplek zitten? Stuur dan snel een email naar melissamaes@contourdetwern.nl met jouw CV en een motivatiebrief
Contactgegevens: naam, email, telefoonnr.Voor vragen: bel naar 0416280280 of mail naar melissamaes@contourdetwern.nl 

10 -12 uur 17 september

Online Jongerenwerk

Ben jij een energieke student en wil jij een bijdrage leveren aan het online Jongerenwerk R-Newt? Dan zit je bij R-Newt (onderdeel van ContourdeTwern) goed! Het Online Jongerenwerkteam van R-Newt is per direct op zoek naar een stagiair die ons wil ondersteunen bij het creëren van activiteiten, communicatie activiteiten, ontmoetingen  om onze doelgroep (jongeren) te bereiken en samen met hun mooie initiatieven te ontwikkelen voor andere jongeren.  Tijdens je stage organiseer je online activiteiten en evenementen  (game toernooien, festivals ),  creëer je online content  (Next Up TV), onderhoud je online contact met de doelgroep,  organiseer je online ontmoetingen, maken van content, leren streamen en het ondersteunen van online projecten en het vormgeven hiervan. Bij R-Newt is veel mogelijk en staan we open voor jouw creatieve uitspattingen. 

Functie Stagiair(e) Online Jongerenwerker R-Newt

Werkgebied      Tilburg, Dordrecht

Team/afdeling  communicatie / R-Newt

Uren     in overleg

Ingangsdatum   in overleg

Contactpersoon Sandra van Eck

Telefoonnummer          06 832 44 433

Hoofdtaken

Ben jij een energieke student communicatie of journalistiek en wil jij een bijdrage leveren aan het online jongerenwerk? Dan zit je bij R-Newt (onderdeel van ContourdeTwern) goed! Het online jongerenwerkteam van R-Newt is per direct op zoek naar een stagiair die ons wil ondersteunen bij het meedenken en ontwikkelen van het online Jongerenwerk om onze doelgroep (jongeren) te bereiken, samen met andere jongeren activiteiten en evenementen te organiseren, mee werken aan het door ontwikkelen van online activiteiten en zal je een grote bijdrage krijgen in het meedenken met de toekomst van R-Newt.  Bij R-Newt is veel mogelijk en staan we open voor jouw creatieve uitspattingen. 

Taken

Je organiseert activiteiten en evenementen: daar waar jongeren zijn, ben jij. Natuurlijk doe je dit niet alleen; je wordt daar waar nodig begeleid door een jongerenwerker

Je bent aanwezig bij de activiteiten en evenementen en neemt daar een actieve rol in

Je  onderhoud contacten met de jongeren een helpt ze met het ontwikkelen van hun eigen projecten

Je houdt de social platforms bij van de online platforms  en denkt mee over hoe we deze kanalen zouden moeten benutten.

Je bent de ogen en oren van R-Newt op social media en identificeert potentiële onderwerpen voor de R-Newt-kanalen. 

Je geeft samen met de jongerenwerker  richting en vorm aan de doorontwikkeling van het online jongerenwerk 

Functie-eisen

Je volgt een mbo- of hbo-opleiding in de richting van communicatie,  social work, toegepaste psychologie , bedrijfskunde, techniek, gamedevelopment , evenemenetenorganisatie . (breed inzet baar, even hiervoor een goede beschrijving voor verzinnen)

Je woont in Tilburg, Dordrecht of omstreken. 

Je hebt affiniteit met maatschappelijke en culturele activiteiten.

Je bent zelfstandig, proactief en energiek. 

Je bent nieuwsgierig en komt met ideeën.

Je hebt affiniteit met social media, projecten en jongeren

Salaris

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar.

Bijzonderheden

Bij de start van jouw stage dien je een VOG te overhandigen.

Informatie

Wij bieden jou: 

Een supertoffe stageplaats binnen een dynamisch werkveld in een gezellig team.

De kans content te maken die door veel jongeren in Tilburg, Dordrecht & omstreken gezien wordt. 

Veel verantwoordelijkheid en vrijheid. 

Veel humor en gezelligheid.

Solliciteren

Wil je meer info? Neem contact op met sandra@r-newt.nl of 06-83244433. 

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 – 13.00 uur.

Stuur je CV motivatie naar het e-mail adres hierboven

Stage  Buurtwerk  
Werkgebied  Boxtel (wijk: Selissenwal)  
UrenMinimaal 8
Ingangsdatum 
Wervende begintekst van max. 5 regels.Maak jij van de kletskamer een succes??
Functie-eisen (competenties, opleidingsniveau) Functie eisen:  SpontaanKennis van sociale mediaVerbinden en versterken OndernemendZelfstandig Organiserend vermogen MBO 3e of 4e jaars
KerntakenFunctie inhoud:  Je ondersteund de gastheer/vrouw met het versterken van de kletskamer. (de kletskamer is een ruimte in de wijk waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en een kopje koffie kunnen drinken) Je voert individuele gesprekken met bewonersJe bedenkt ideeën om de kletskamer meer bekendheid te gevenJe ondersteund de gastheer/vrouw met hun werkzaamhedenJe ondersteund de buurtwerker in de dagelijkse bezigheden. Je organiseert activiteiten
Aanmeldprocedure Stuur een mail met je sollicitatiebrief en CV naar Débra Kluitmans. Daarna wordt er contact met je opgenomen.  
Contactgegevens: naam, email, telefoonnr.Débra Kluitmans Coördinator Buro Nieuwkomers Sociaal Raadsvrouw Stagecontactpersoon team Boxtel – Haaren – Oisterwijk debrakluitmans@contourdetwern.nl 06 23 14 26 64    

Missie en de visie van de organisatie

Wij staan voor een zelfredzame en sociale samenleving. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Dat doen we met al onze kennis en middelen, maar vooral met bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Als organisatie doen we het niet alleen, maar als het aan ons ligt, staan mensen er ook nooit alleen voor. ContourdeTwern fungeert als sociaal bindmiddel in zestien werkgebieden. Wij doen daar wat nodig is om iedereen mee te laten doen. Je kunt de hele wereld aan als je er niet alleen voor staat; dát willen we uitdragen. Je bent nooit alleen.

Werkgebied

In de gemeente Krimpen aan den IJssel voeren we onze werkzaamheden uit onder de naam KrimpenWijzer. KrimpenWijzer is een verzamelnaam voor diverse organisaties met allemaal hun eigen specialisme. Die van ons is het Sociaal Werk. In de diverse wijken werken Sociaal Werkers zie zich inzetten om de leefbaarheid binnen de wijken te verbeteren en richten de sociaal werkers zich op de participatie van kwetsbare doelgroepen. Sociaal werkers stimuleren eigen kracht en denken hierbij minder aan wat niet mogelijk is. Sociaal werkers gaan juist op zoek naar kansen en talenten.

Omschrijving doelgroep

Bij ons kun je ervaring opdoen in het werken met diverse doelgroepen, namelijk:

 • Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar;
 • (Kwetsbare) ouderen;
 • (Jonge) mantelzorgers;
 • Vrijwilligers die ondersteuning nodig hebben tijdens het opzetten van activiteiten;
 • Diverse wijkbewoners in verschillende leeftijden en culturele achtergronden;
 • Kortom, de doelgroep is heel erg divers. 

Momenteel zijn er diverse vacatures voor HBO Stagiaires Sociaal Werk. Binnen jouw stage kun je ervaring opdoen met de diverse doelgroepen. Uiteraard kan er rekening gehouden worden met jouw voorkeur(en). Werk je bijvoorbeeld liever met ouderen dan zullen wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee houden tijdens het vormgeven van je takenpakket.

Hoofdtaken

Wat mogelijke onderdelen van jouw takenpakket kunnen zijn (afhankelijk van leerjaar en interesse):

 • Het begeleiden van één of meer cliënten binnen het maatjesproject;
 • Het voeren van intakegesprekken met vrijwilligers en cliënten. In het geval van cliënten is dit veelal een huisbezoek;
 • Het matchen van vrijwilligers aan cliënten;
 • Opzetten, coördineren en uitvoeren van activiteiten in de wijk (zoals het Kinderkookcafé; een initiatief waarbij kinderen samen met vrijwilligers maaltijden koken voor bewoners van de wijk);
 • Begeleiden van vrijwilligers die in de wijk en/of buurtkamers actief zijn;
 • Het leveren van een bijdrage aan het project jonge mantelzorgers, waaronder het organiseren van een aantal funactiviteiten;
 • Overleg met collega’s en netwerkpartners;
 • Het registeren van werkzaamheden.

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn op zoek naar stagiaires die zich herkennen in de volgende kwaliteiten:

 • Enthousiaste uitstraling;
 • Doorzettingsvermogen;
 • Organisatorisch talent;
 • Sterk in samenwerken en netwerken;
 • Flexibele houding;
 • Bereidheid om dingen zelfstandig uit te voeren en op te pakken. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Persoonlijke begeleiding van enthousiaste sociaal werkers;
 • Veel ervaring in het welzijnswerk;
 • Jouw inbreng wordt gehoord en gewaardeerd;
 • Veel verantwoordelijkheid om eigen activiteiten op te zetten;
 • Uitdagende werkzaamheden;
 • Een prettige werksfeer in een veelzijdig en gezellig team!

Werkdagen en -tijden:
De werktijden zullen in overleg met de stagiaire besproken worden. In principe werken we van maandag t/m vrijdag. Veel werkzaamheden zullen overdag plaatsvinden, maar af en toe zullen we ook gedurende de (vroege) avond werkzaam zijn. Dit zal ongeveer één a twee keer per maand zijn. Wanneer er activiteiten in het weekend plaats vinden, zal dit in overleg met de stagiaire gebeuren. We zijn in op zoek naar stagiaires die in ieder geval op de woensdag inzetbaar zijn. De locatie is goed met het OV te bereiken, we hebben een afgesloten fietsenstalling en mocht je de beschikking hebben over een auto dan is er voldoende parkeermogelijkheid.

 • Het begeleiden van één of meer cliënten binnen het maatjesproject;
 • Het voeren van intakegesprekken met vrijwilligers en cliënten. In het geval van cliënten is dit veelal een huisbezoek;
 • Het matchen van vrijwilligers aan cliënten;
 • Opzetten, coördineren en uitvoeren van activiteiten in de wijk (zoals het Kinderkookcafé; een initiatief waarbij kinderen samen met vrijwilligers maaltijden koken voor bewoners van de wijk);
 • Begeleiden van vrijwilligers die in de wijk en/of buurtkamers actief zijn;
 • Het leveren van een bijdrage aan het project jonge mantelzorgers, waaronder het organiseren van een aantal fun-activiteiten;
 • Overleg met collega’s en netwerkpartners;
 • Het registeren van werkzaamheden.

Informatie

Mocht je nog specifieke vragen hebben dan kun je altijd even bellen of appen naar Jowendy van der Graaf, Sociaal Werker op nummer: 06-22760666. Ook nodigen we je uit om even onze websites en Facebook pagina’s te bekijken, daar kun je ook heel veel informatie vinden:

www.contourdetwern.nl of www.facebook.com/ContourdeTwern/

www.krimpenwijzer.nl of https://www.facebook.com/KrimpenWijzer-854827178035921/

Soliciteren

Heb je geen vragen en zie je het helemaal zitten om bij ons stage te lopen? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV. Deze kun je mailen naar: jowendyvandergraaf@krimpenwijzer.nl. We laten je dan zo snel mogelijk weten of je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek. Hopelijk tot snel!

In overleg, Oisterwijk | Moergestel

Wil jij ons energieke team van sociaal werkers in Oisterwijk voor een jaar komen versterken met je frisse blik, positieve energie? Bij ons ben je welkom!

FunctieStagiair(e)
WerkgebiedOisterwijk | Moergestel
Team/afdelingOisterwijk
UrenIn overleg
IngangsdatumSchooljaar 2021 – 2022
ContactpersoonArie Hobo
Telefoonnummer06 411 59 731

Hoofdtaken

Bij ContourdeTwern staan we voor een zelfredzame en sociale samenleving. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Dat doen we met al onze kennis en middelen, maar vooral met bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Wij doen het nooit alleen.

Als lerende organisatie zien wij stagiairs als een kans. Jij leert een vak, jij stelt vragen, die vragen houden ons scherp. Wil jij onderdeel zijn om team Oisterwijk verder door te ontwikkelen als dé presente organisatie die er is voor mensen in buurten en wijken?
Binnen ons team is er ruimte om je te ontwikkelen op verschillende vlakken. Je krijgt energie om te werken met inwoners, samenwerkingspartners en het inzetten van inwoners hun eigen talent om zichzelf of hun wijk te versterken.
We kennen vele disciplines zoals buurtondersteuning, Taalhuis, Inzet van maatjes, ondersteunen van verschillende burgerinitiatieven, ondersteunen van Inloophuis voor senioren, Mantelzorgondersteuning, bestrijding eenzaamheid en armoede. Samen met jou kijken we waar jij je accent wilt leggen in je stageperiode.

Functie-eisen

·        Je bent een derdejaars HBO student van de opleiding Social Work met profiel Welzijn en Samenleving;

·        Je hebt positieve energie en je bent leergierig

·        Je kunt vertrouwelijk met gegevens om gaan

·        Je staat open staat voor contact met allerlei soorten inwoners

·        Je hebt gerichte motivatie voor het werk bij een welzijnsorganisatie

·        Je hebt een present gerichte houding en focus op de wijk zit in je DNA

·        Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en daarvan te leren

·        Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk

·        Je bent initiatiefrijk en stelt vragen

·        Je bent in staat om zelfstandig te werken

Salaris

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar.

Bijzonderheden

We ondersteunen de mogelijkheid tot het verwerven van de competenties die bij jouw opleiding passen. Stage taken worden in onderling overleg vastgesteld.

Solliciteren

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze vacature maar wil je nog wat meer informatie bel ons dan gerust. 

Arie Hobo team coördinator 06 411 59 731 of  ariehobo@contourdetwern.nl

Karin Sieverts sociaal werker  06 836 92 757 of karinsieverts@contourdetwern.nl

In overleg, Boxtel

Ben jij die juridische duizendpoot die de burgers van Boxtel wil ondersteunen bij eenvoudige en complexe casussen binnen het Buro Sociaal Raadslieden? En ben jij niet bang voor het uitzoekwerk dat hierbij komt kijken, dan zijn wij in Boxtel op zoek naar jou.

FunctieStagiair(e)
WerkgebiedBoxtel
Team/afdelingBoxtel
UrenIn overleg
IngangsdatumSchooljaar 2021 – 2022
ContactpersoonDébra Kluitmans
Telefoonnummer06 231 42 664

Hoofdtaken

Het draaien van het spreekuur: het beantwoorden van vragen op sociaal/juridisch gebied en het innemen van uit te werken zaken; 

Het onderhouden van interne en externe contacten zowel telefonisch als schriftelijk (bemiddelen en het instellen van een bezwaar/beroep); 

Het bijwonen van diverse overleggen 

Het verrichten van administratieve werkzaamheden: registreren van contacten, het opstellen van brieven en het bestuderen van de nieuwste wet- en regelgeving. 

Het bijwonen van regionale vergadering van Sociaal Raadslieden. 

Functie-eisen

·        3e jaars student HBO sociaal juridische dienstverlening

·        Klantgericht kunnen en willen werken; 

·        Goed samen kunnen werken; 

·        Positieve uitstraling richting netwerkpartners, collega’s en cliënten; 

·        Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden. 

Salaris

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar.

Bijzonderheden

Stuur een mail met je sollicitatiebrief en CV naar Débra Kluitmans. Daarna wordt er contact met je opgenomen.

Solliciteren

Débra Kluitmans:

 • Coördinator Buro Nieuwkomers
 • Sociaal Raadsvrouw
 • Stagecontactpersoon team Boxtel – Oisterwijk
 • debrakluitmans@contourdetwern.nl

Stuur je CV motivatie naar het e-mail adres hierboven

12-16 uur, Tilburg

Voor het team Vrijwilligers Tilburg zoeken wij een creatieve, initiatiefrijke stagiair(e) die van aanpakken weet. Iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, sociaal is, een goede dosis humor heeft en van nature nieuwsgierig is. Je studeert communicatie, journalistiek multimedia design of een soortgelijke opleiding op mbo of hbo-niveau. Affiniteit met vrijwilligerswerk is een pre, interesse hierin een must.

FunctieStagiair(e) storytelling, communicatie, social media (mbo /hbo)
WerkgebiedTilburg
Team/afdelingVrijwilligersTilburg (VWenIZ)
Uren12-16 uur
Ingangsdatumin overleg
ContactpersoonSusan van Schijndel / Rob Beckers
Telefoonnummer013 583 99 99

Hoofdtaken

Voor het team Vrijwilligers Tilburg zoeken wij een creatieve, initiatiefrijke stagiair(e) die van aanpakken weet. Iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, sociaal is, een goede dosis humor heeft en van nature nieuwsgierig is. Je studeert communicatie, journalistiek multimedia design of een soortgelijke opleiding op mbo of hbo-niveau. Affiniteit met vrijwilligerswerk is een pre, interesse hierin een must. 

Wat ga je doen?

 • Je zoekt interessante vrijwilligers om deze te interviewen, te fotograferen en te filmen. 
 • Je schrijft aansprekende verhalen voor onze online communicatiemiddelen. Ook denk je mee over hoe we onze middelen kunnen optimaliseren.
 • Je onderhoudt de social media-kanalen van VrijwilligersTilburg en komt met ideeën over hoe we deze kanalen beter kunnen inzetten. 
 • Je werkt onder begeleiding van de adviseurs vrijwilligerswerk voor de gemeente Tilburg mee aan het schrijven van een communicatieplan. 
 • Je beheert de contentkalender van VrijwilligersTilburg en denkt actief mee over de invulling van deze kalender. 
 • Je ondersteunt bij het creëren van visuele middelen, zoals YouTube, Vimeo en de maandelijkse Nieuwsbrief in Mailchimp. 
 • Je denkt mee over de organisatie van netwerk- en themabijeenkomsten en hoe we hiervoor optimaal deelnemers kunnen werven.

Functie-eisen

 • Je volgt een mbo/hbo-studie op het gebied van communicatie of journalistiek. 
 • Je schrijft foutloos Nederlands en hebt een vlotte pen. 
 • Je bent 12-16 uur per week beschikbaar (als er vanuit jouw opleiding andere uren vereist zijn, zijn de uren uiteraard in overleg, aanvullende taken zijn bespreekbaar). 
 • Je bent handig met social media en weet je weg in systemen als MailChimp. 
 • Je bent creatief, nieuwsgierig, pro-actief, sociaal en flexibel. 
 • Je hebt interesse in sociaal werk.

Salaris

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar.

Wat bieden wij jou?

 • Een leerzame stage waar je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief. 
 • Een werkplek in het centrum van Tilburg, tegenover het centraal station.
 • Werken in een gezellig, gevarieerd team. 
 • Flexibiliteit: werkplek, werkdagen en -tijden zijn in overleg.

Soliciteren

Neem voor meer informatie contact op met Susan of Rob, adviseurs Vrijwilligerswerk voor de gemeente Tilburg, via vday@contourdetwern.nl

Stuur je CV motivatie naar het e-mail adres hierboven

20-32 uur per week, Tilburg

Wil je je pedagogische kwaliteiten ook eens in de thuissituatie inzetten? Eén-op-één contact met ouder en kind achter de voordeur, diversiteit en preventieve inzet waarbij spel en plezier voorop staat? Solliciteer dan voor een stage bij Spel aan Huis in het team Gezinsondersteuning.

FunctieStagiair(e)
WerkgebiedTilburg
Team/afdelingR-Newt Kids Thuis
Uren20-32 uur per week
Ingangsdatumseptember 2021
ContactpersoonAdviespunt R-Newt Kids
Telefoonnummer013 583 99 99

Hoofdtaken

R-Newt Kids Thuis is onderdeel van R-Newt Kids, het kinderwerk van ContourdeTwern. R-Newt Kids Thuis vindt dat kinderen op mogen groeien in een warm en veilig gezin in een inspirerende omgeving. De coördinatoren van R-Newt Kids Thuis matchen vrijwilligers en stagiaires aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van opvoeding, spel en ontwikkeling, taalplezier of netwerkversterking.

Per september 2021 komen er plaatsen vrij voor stagiaires die gaan werken met de methodiek van Spel aan Huis. Zij komen minimaal 20 weken spelen bij gezinnen thuis met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. Via ontwikkelingsstimulering, opvoedingsondersteuning en netwerkversterking worden deze gezinnen spelenderwijs ondersteunt. Dit wordt gedaan middels observaties en speelplannen.

Als stagiair van R-Newt Kids Thuis krijg je een unieke kans om de praktijk te leren kennen en bij gezinnen ‘achter de voordeur’ te komen en daarmee van waarde te zijn tijdens het opvoeden en opgroeien. Je taken bestaan uit zowel individuele begeleiding als het mee organiseren van wijkactiviteiten voor ouders en kinderen.

Ter voorbereiding vindt er een selectiegesprek plaats waarin je meer uitleg krijgt over R-Newt Kids Thuis. Bij de start van je stage krijg je een cursus van een paar dagdelen aangeboden, met onder andere de methodiek van Spel aan Huis.

Doordat je samen speelt en activiteiten uitvoert met ouder(s) en kind(eren) ben je een voorbeeld voor het gezin. Door middel van het inbrengen van spelideeën en opvoedingsadviezen probeer je het gezin weer in eigen kracht te zetten. Je wordt tijdens de inzet begeleid door een professionele beroepskracht. Het observeren van het kind in het dagelijks functioneren en het ontdekken van de hulpvraag waarna een pedagogisch plan gemaakt wordt is een onderdeel van de stage. Indien nodig heb je ook contacten met school en verwijzers.

Functie-eisen

 • Studenten 3e of 4e-jaars HBO pedagogiek. 
 • je bent minimaal één (school)jaar beschikbaar voor je stage.
 • Ervaring met en/of affiniteit met kinderen van 0 t/m 6 jaar, het kunnen voeren van oudergesprekken, het kunnen organiseren van activiteiten en spelelementen. De werkzaamheden zijn gericht op het welzijn en preventieve hulpverlening.

Bijzonderheden

Bij de start van jouw stage dien je een VOG te overhandigen.

Soliciteren

Wil je meer info? Neem contact op met AdviesPunt R-Newt Kids Thuis: kids@r-newt.nl of 013 583 99 99. 

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 – 13.00 uur.

Stuur je CV motivatie naar het e-mail adres hierboven

12-32 uur per week, Tilburg

Wil je je pedagogische kwaliteiten ook eens in de thuissituatie inzetten? Eén-op-één contact met ouder en kind achter de voordeur, diversiteit en preventieve inzet waarbij spel en plezier voorop staat? Solliciteer dan voor een stage bij Spel aan Huis in het team Gezinsondersteuning.

FunctieStagiair(e)
WerkgebiedTilburg
Team/afdelingR-Newt Kids Thuis
Uren20-32 uur per week
Ingangsdatumseptember 2021
ContactpersoonAdviespunt R-Newt Kids
Telefoonnummer013 583 99 99

Hoofdtaken

R-Newt Kids Thuis is onderdeel van R-Newt Kids, het kinderwerk van ContourdeTwern. R-Newt Kids Thuis vindt dat kinderen op mogen groeien in een warm en veilig gezin in een inspirerende omgeving. De coördinatoren van R-Newt Kids Thuis matchen vrijwilligers en stagiaires aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van opvoeding, spel en ontwikkeling, taalplezier of netwerkversterking.

Per september 2021 komen er plaatsen vrij voor stagiaires die gaan werken met de methodiek van Spel aan Huis. Zij komen minimaal 20 weken spelen bij gezinnen thuis met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. Via ontwikkelingsstimulering, opvoedingsondersteuning en netwerkversterking worden deze gezinnen spelenderwijs ondersteunt. Dit wordt gedaan middels observaties en speelplannen.

Als stagiair van R-Newt Kids Thuis krijg je een unieke kans om de praktijk te leren kennen en bij gezinnen ‘achter de voordeur’ te komen en daarmee van waarde te zijn tijdens het opvoeden en opgroeien. Je taken bestaan uit zowel individuele begeleiding als het mee organiseren van wijkactiviteiten voor ouders en kinderen.

Ter voorbereiding vindt er een selectiegesprek plaats waarin je meer uitleg krijgt over R-Newt Kids Thuis. Bij de start van je stage krijg je een cursus van een paar dagdelen aangeboden, met onder andere de methodiek van Spel aan Huis.

Doordat je samen speelt en activiteiten uitvoert met ouder(s) en kind(eren) ben je een voorbeeld voor het gezin. Door middel van het inbrengen van spelideeën en opvoedingsadviezen probeer je het gezin weer in eigen kracht te zetten. Je wordt tijdens de inzet begeleid door een professionele beroepskracht. Het observeren van het kind in het dagelijks functioneren en het ontdekken van de hulpvraag waarna een pedagogisch plan gemaakt wordt is een onderdeel van de stage. Indien nodig heb je ook contacten met school en verwijzers.

Functie-eisen

 • Studenten 3e of 4e-jaars HBO pedagogiek. 
 • je bent minimaal één (school)jaar beschikbaar voor je stage.
 • Ervaring met en/of affiniteit met kinderen van 0 t/m 6 jaar, het kunnen voeren van oudergesprekken, het kunnen organiseren van activiteiten en spelelementen. De werkzaamheden zijn gericht op het welzijn en preventieve hulpverlening.

Bijzonderheden

Bij de start van jouw stage dien je een VOG te overhandigen.

Soliciteren

Wil je meer info? Neem contact op met AdviesPunt R-Newt Kids Thuis: kids@r-newt.nl of 013 583 99 99. 

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 – 13.00 uur.

Stuur je CV motivatie naar het e-mail adres hierboven

in overleg, Tilburg, Dordrecht

Ben jij een energieke student communicatie of journalistiek en wil jij een bijdrage leveren aan het jongerenwerk in Tilburg en Dordrecht? Dan zit je bij R-Newt (onderdeel van ContourdeTwern) goed! Het communicatieteam van R-Newt is per direct op zoek naar een stagiair die ons wil ondersteunen bij het creeren van communicatie-uitingen om onze doelgroep (jongeren) te bereiken. Door het maken van blogs, vlogs, video’s, nieuwsberichtjes… anything! Bij R-Newt is veel mogelijk en staan we open voor jouw creatieve uitspattingen. 

FunctieStagiair(e) communicatie R-Newt
WerkgebiedTilburg, Dordrecht
Team/afdelingcommunicatie / R-Newt
Urenin overleg
Ingangsdatumin overleg
ContactpersoonSandra van Eck
Telefoonnummer06 832 44 433

Hoofdtaken

Ben jij een energieke student communicatie of journalistiek en wil jij een bijdrage leveren aan het jongerenwerk in Tilburg en Dordrecht? Dan zit je bij R-Newt (onderdeel van ContourdeTwern) goed! Het communicatieteam van R-Newt is per direct op zoek naar een stagiair die ons wil ondersteunen bij het creëren van communicatie-uitingen om onze doelgroep (jongeren) te bereiken. Door het maken van blogs, vlogs, video’s, nieuwsberichtjes… anything! Bij R-Newt is veel mogelijk en staan we open voor jouw creatieve uitspattingen. 

 • Je haalt actief verhalen op in de stad: daar waar jongeren zijn, ben jij. Natuurlijk doe je dit niet alleen; je wordt daar waar nodig begeleid door een jongerenwerker. 
 • Je vertaalt de verhalen en activiteiten voor en door jongeren naar relevante uitingen voor onze website en socials (Facebook, Instagram, YouTube).
 • Je houdt de Instagrampagina en Facebookpagina bij en denkt mee over hoe we deze kanalen zouden moeten benutten.
 • Je stelt een contentkalender op en creëert daar content omheen.
 • Je bent de ogen en oren van R-Newt op social media en identificeert potentiële onderwerpen voor de R-Newt-kanalen. 
 • Je geeft samen met de communicatieadviseur richting en vorm aan het communicatieplan.

Functie-eisen

 • Je volgt een mbo- of hbo-opleiding in de richting van communicatie, journalistiek of digitale media. 
 • Je woont in Tilburg, Dordrecht of omstreken. 
 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke en culturele activiteiten.
 • Je bent zelfstandig, proactief en energiek. 
 • Je bent nieuwsgierig en komt met ideeën.
 • Je hebt affiniteit met social media.

Salaris

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar.

Bijzonderheden

Bij de start van jouw stage dien je een VOG te overhandigen.

Informatie

Wij bieden jou: 

 • Een supertoffe stageplaats binnen een dynamisch werkveld in een gezellig team.
 • De kans content te maken die door veel jongeren in Tilburg, Dordrecht & omstreken gezien wordt. 
 • Veel verantwoordelijkheid en vrijheid. 
 • Veel humor en gezelligheid.

Soliciteren

Wil je meer info? Neem contact op met sandra@r-newt.nl of 06-83244433. 

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 – 13.00 uur.

Stuur je CV motivatie naar het e-mail adres hierboven

Uren(per week / maand / jaar / eenmalig)  Fulltime stageplaats. Het liefst beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. 
Team Tilburg Zuid
Werkgebied (wijk(en) / gemeente) Zorgvlied Zuid 
Kerntaken      Zorgvlied Zuid Het ondersteunen van bewoners bij individuele (hulp) vragen. (huisbezoeken)Individuele vraag en aanbod aan elkaar koppelen en/of collectiveren. Activiteiten organiseren en uitvoeren in samenwerking met de vrouwenraad Inloopspreekuur met de gemeente Samenwerking basisschool en wijkvereniging Aansluiten bij externe overleggen  Abdij en Torenbuurt Ondersteunen van de bewonerscommissie bij wijkgerichte ontwikkelingen (openbare ruimte, dubbelduurzaam (huis aan huis gesprekken in samenwerking met woningbouw)Ondersteunen werkgroepen (kinderen, universiteit, oliebollen, pleinfeest etc). Spreekuur/openinloop vanuit 2 garageboxen Aansluiten externe overleggen Hoofdtaak is het present werken in de wijk. Radicaal aansluiten bij de ander, weten wat er op het spel staat (angsten en kansen) en hierop inzetten. Relationeel werken! Zowel individueel als in groepen.     
Opleiding   De voorkeur gaat uit naar de volgende opleidingen: HBO Social Work. (CMV) / Sociale Studies, SPH, Toegepaste psychologie.   
StageperiodeMinimaal voor 1 jaar. Student kan (wanneer mogelijk) per direct starten.    
Bijzonderheden   Je vormt een duo (een team) met de buurtondersteuner. Voor deze stage moet je flexibel inzetbaar zijn (ten aanzien van taken en in werktijden; avond uren/weekenden) 
Informatie(telefoon en e-mailadres van contactpersoon voor meer informatie) Voor meer informatie:Pascalle de Groot 06- 57315415 of pascalledegroot@contourdetwern.nl
Aanmelden (naam, telefoon en e-mailadres voor aanmelding)  Een sollicitatiebrief / filmpje en CV. Deze kun je sturen naar pascalledegroot@contourdetwern.nl 
Functie Diverse stageplaatsen sociaal werk Tilburg-Zuid 
Werkgebied  Trouwlaan/Uitvindersbuurt en Oerle  
Locatie  MFA Zuiderkwartier 
Uren 16 uur (maandag en dinsdag) 
Ingangsdatum Per direct: schooljaar 2021/2022 
Contactpersoon Edith Herculeijns 
Telefoonnummer 013 535 32 55/0623141104 

Hoofdtaken 

Speelleerclub groep 1&2 van basisschool De Triangel 

Het doel van de SLC is het stimuleren van ontwikkeling op sociaal en motorisch gebied met het accent op taal. Door het stimuleren van deze ontwikkelingsgebieden, willen we de overgang van de kleuters naar groep 3 soepeler laten verlopen. De kinderen die bij ons in de groep komen, zijn door de leerkrachten geselecteerd. Zij hebben (bijna) altijd een taalachterstand, waardoor ze eigenlijk nog niet klaar zijn om naar groep 3 te gaan. Kinderen uit groep 2 hebben dus voorrang, en als er plaats over is, kunnen ook kinderen uit groep 1 deelnemen.  

 • Je werkt nauw samen met je collega’s. 
 • Je bereid om beurten het programma ( aan de hand van een format) voor.  
 • Je wisselt belangrijke informatie over de kinderen uit met de leerkracht ( in overleg met je stagebegeleider). 
 • Je houdt een schriftje bij over de leerlingen uit jouw groepje, waarin je vorderingen bijhoudt. 
 • Je evalueert met je collega’s na elke bijeenkomst.  
 • Je betrekt ouders zoveel mogelijk bij de activiteiten en het leerproces van hun kind 
  (vergroten ouderbetrokkenheid). 

Meideninloop voor meiden van 10 t/m 14 jaar 

 • Open inloop voor meiden van 10 tot 14 jaar uit de wijk. 
 • Inzetten op weerbaarheid, preventie en het benutten van talenten van de meiden. 
 • Observeren en signaleren. 
 • Meiden in beeld houden en indien nodig huisbezoeken afnemen. 
 • Voorbereiden van een programma en uitzetten van de PR. 
 • Maandelijkse activiteit. ( maandagavond). 

Functie-eisen 

Je volgt een opleiding HBO Social Work (CMV), Sociale studies, pedagogiek.   

Salaris 

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar. 

Bijzonderheden 

We ondersteunen de mogelijkheid tot het verwerven van de competenties die bij jouw opleiding passen en de mogelijkheid tot het volgen van interne trainingen. Stagetaken worden in onderling overleg vastgesteld. Dit kan gedurende je stagejaar veranderen, dus dit vraagt een flexibele werkhouding. Ook kan er aan je gevraagd worden om een avond of een weekend te werken.  

Informatie 

Neem voor meer info contact op met Edith Herculeijns, via 013 535 32 55/ 0623141104  (werkzaam op maandag t/m donderdag) of edithherculeijns@contourdetwern.nl.  

Solliciteren 

Stuur je CV motivatie naar het e-mailadres hierboven. 

Functie Diverse stageplaatsen sociaal werk Tilburg-Zuid 
Werkgebied  Trouwlaan/Uitvindersbuurt en Oerle  
Locatie  MFA Zuiderkwartier 
Uren 16 uur ( woensdag en donderdag) 
Ingangsdatum Per direct: schooljaar 2021/2022 
Contactpersoon Edith Herculeijns 
Telefoonnummer 013 535 32 55/0623141104 

Hoofdtaken 

Kleurrijke ouderkamer 

De ouderkamer draait om gezelligheid, elkaar steunen en om andere ouders te leren kennen. 
Je kunt hier vragen stellen en informatie krijgen over opvoeding, onderwijs etc. Je kunt met andere ouders bespreken wat de leuke en minder leuke dingen van het opvoeden zijn. Kinderen zijn ook van harte welkom. Wekelijks op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 in de disco van MFA Zuiderkwartier.  

 • Gezamenlijk maken van het inhoudelijk programma/ nieuwsbrief/PR  
 • Presentie activiteit  
 • Vergroten ouderbetrokkenheid  
 • Observeren en signaleren  
 • Registratie  
 • Evaluatie 

Functie-eisen 


Je volgt een opleiding HBO Social Work (CMV), Sociale studies, pedagogiek.   

Salaris 

Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is een stagevergoeding helaas niet beschikbaar. 

Bijzonderheden 

We ondersteunen de mogelijkheid tot het verwerven van de competenties die bij jouw opleiding passen en de mogelijkheid tot het volgen van interne trainingen. Stagetaken worden in onderling overleg vastgesteld. Dit kan gedurende je stagejaar veranderen, dus dit vraagt een flexibele werkhouding. Ook kan er aan je gevraagd worden om een avond of een weekend te werken.  

Informatie 

Neem voor meer info contact op met Edith Herculeijns, via 013 535 32 55/ 0623141104  (werkzaam op maandag t/m donderdag) of edithherculeijns@contourdetwern.nl.  

Solliciteren 

Stuur je CV motivatie naar het e-mailadres hierboven.