Tilburg 3 West Nieuws

Wijkcentrum en buurthuis dicht

01 april 2020

Al onze wijkcentra en buurthuizen zijn t/m in ieder geval 28 april gesloten voor ontmoetingen & activiteiten. Dit in verband met de aangescherpte regels rondom het coronavirus.
Lees verder

Alzheimer Café gesloten

25 maart 2020

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. In de maanden april en mei is het Alzheimer Café gesloten.Corona breekt wet. Het valt onder ‘zorg goed voor jezelf en je naasten’ zoals de premier zegt. We kunnen de huidige situatie niet aanpassen. Wel een beetje aangenamer maken door aandacht te geven.In de bijlage vind je tips over omgaan met mensen met dementie en mantelzorgers tijdens de corona-uitbraak.
Lees verder

Nieuwe diensten ontwikkeld

19 maart 2020

ContourdeTwern en R-Newt ontwikkelen in snel tempo nieuwe diensten. De sluiting van de buurthuizen, wijkcentra en andere vaste ontmoetingsplekken vanwege het coronavirus, brengt nieuwe energie en creativiteit op gang bij ContourdeTwern en R-Newt.
Lees verder

AdviesPunt in tijd coronavirus

13 maart 2020

ContourdeTwern is present op afstand tijdens maatregelen rondom coronavirus in Nederland.
Lees verder

Programma Langer Thuis

03 maart 2020

Er komen steeds meer ouderen en deze ouderen worden steeds ouder. Daarnaast zien we dat vanaf de jaren 60 ouderen langer thuis blijven wonen. Een relevante vraag is dus hoe we er samen voor kunnen zorgen dat ouderen prettig ouder worden in hun eigen omgeving. Met andere woorden hoe bouwen we aan een sterke sociale basis voor ouderen? Sociale professionals Sjef van der Klein en Jenny Zwijnenburg deden hier onderzoek naar.
Lees verder