Kinderboerderij Boxtel terug naar werkgebied boxtel

Ouderen, ook in Boxtel, willen doorgaans zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Zelf je eigen zaken regelen is immers een groot goed. Maar juist als je ouder wordt is het niet altijd even makkelijk om onder de mensen te blijven. In Boxtel beginnen we daarom iets nieuws: Dagje thuis.

Kinderboerderij Boxtel

Apollopad 1
5283 KE Boxtel

infoboxtel@contourdetwern.nl

Plan route met Google maps

Activiteiten op deze locatie

Wat is het?

Bij 'Dagje thuis in de Kinderboerderij kunnen inwoners van Boxtel die wat minder mobiel zijn, of vergeetachtig, of die zich gewoon wat alleen voelen, elke donderdag terecht. Ontspannen, met elkaar praten, samen handwerken, puzzelen, bewegen, spelletjes doen of koffiedrinken. Zo schuiven we ook samen aan voor de maaltijd.

Er kan en mag van alles, maar vooral: er móet niets.

Het programma wordt steeds in overleg met de gasten samengesteld. De bedoeling is dat de dag zinvol en gezellig wordt ingevuld voor en door de deelnemers. Elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, daar gaat het om.

Wanneer is het?

Dagje thuis Boxtel is elke donderdag van 10.00 tot 15.00 uur in de Kinderboerderij. De dag wordt begeleid door enthousiaste en deskundige vrijwilligers én een professional. Een geruststellende gedachte voor partners of mantelzorgers, die dan ook kunnen genieten van wat tijd voor zichzelf.


Wie organiseert het?

Het dagje thuis is een initiatief van alle in Boxtel samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn: ContourdeTwern, Cello, Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost, KBO kring Boxtel-Liempde, Vivent en Zorggroep Elde. 

Zij geven u ook uitleg over alles rondom wonen, welzijn en (thuis)zorg. Daarnaast kunt u hen uw vragen over uw persoonlijke situatie stellen. Het dagje thuis valt onder de gemeentelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de Wmo. U vindt De Kinderboerderij aan de Apolopad1 in Boxtel 

Voordeel is dat de organisaties tijdens Dagje thuis ook uitleg geven over alles rond wonen, welzijn en (thuis) zorg. Zo kunnen deelnemers er met al hun vragen over bijvoorbeeld regelingen of hun persoonlijke situatie terecht.

Wat kost het?

Kosten voor koffie of thee en lunch zijn voor eigen rekening en is €12 euro per keer

Aanmelden

Wilt u zich of iemand anders aanmelden voor Dagje thuis, neem dan contact op met Kim van Zandbeek via 06 23 23 49 04 of 0411 655 899 of kimvanzandbeek@contourdetwern.nl

Uiteraard kunt u bij haar ook terecht voor meer informatie of om vrijblijvend een kennismakingsbezoek.