Serve The City Tilburg terug naar overzicht

Voor Jongeren

Je studententijd is meer dan feesten, zuipen, jezelf ontwikkelen en studeren. Juist in deze fase van je leven kun je jezelf inzetten voor een ander.
Serve the City is een vrijwilligersorganisatie die in 2005 in Brussel opgericht is. Vanuit Brussel is Serve the City over de hele wereld getrokken. Serve the City Tilburg is in vergelijking met de andere organisaties van Serve the City een vreemde eend in de bijt.
De vrijwilligers van Serve the City Tilburg zijn namelijk studenten.

.

Serve the City Tilburg wil studenten inspireren om zich in te zetten voor een ander. Serve the City wil studenten bewust maken van de noden in de stad en daarnaast de mogelijkheid bieden om het verschil te maken samen met anderen. Hiervoor bieden wij studenten twee mogelijkheden. Studenten kunnen commissiewerk doen, dit houdt in dat de student in samenwerking met anderen een activiteit organiseert omtrent een bepaalde doelgroep of thema. De tweede mogelijkheid is dat studenten dagvrijwilliger worden op een activiteit. Op onze website www.stctilburg.nl vind je meer informatie over de activiteiten die wij organiseren.

Voor iedere doelgroep hebben we iets leuks. Voor mensen met een (geestelijke) beperkingen organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks een beautydag. Tijdens deze dag kunnen deze mensen naar de ''kapper'', worden ze opgemaakt, krijgen ze leuke workshops etc. Daarnaast hebben we verschillende activiteiten met ouderen.  Zo hebben we een keer een boerderij naar het verzorgingstehuis gehaald, een bezoek gebracht aan een moskee, hapjes gemaakt met bewoners en een high tea verzorgt. 

Is er een doelgroep waarvoor jij passie hebt? Staat deze doelgroep niet op onze website? Neem dan vooral contact met ons op via info@servethecitytilburg.nl en dan kunnen we samen kijken naar een mogelijkheid om een activiteit op te zetten.

Contactgegevens

Contact Ingrid Maas
Telefoonnummer 06 120 59 043
E-mailadres ontwikkelingscoordinator@servethecitytilburg.nl