Workshop Insecten Eten: Wipe your mindbug terug naar overzicht

Volgens cijfers eet maar liefst 84% van de Wereldbevolking regelmatig bewust een portie insecten. In de tropen worden insecten zelfs op grote schaal gegeten. Dat varieert van een zakje gefrituurde mieren tot soep met bijen. In alle werelddelen staan insecten op het menu behalve in Noord-Amerika en Europa. Nederlanders komen vaak niet verder dan een spin in de slaap of een bladluis op de spinazie.

Hoe komt dat? En waarom is het zo’n drempel om insecten te eten? Terwijl het toch een duurzaam en gezond alternatief is voor eiwitproducten zoals vlees.

Kennismaken met insecten

De workshop ‘Wipe your Mindbug’ is een leuke en interactieve manier om kennis te maken met het eten van insecten. Er worden vragen beantwoord zoals:

     
  • Waar smaken insecten naar?
  • Welke insecten zijn eetbaar?
  • Waarom is het eten van insecten duurzaam?
  • Hoe voedzaam zijn insecten? 
  • Waarom eten we geen insecten in het Westen, maar in andere landen wel?

Tijdens deze workshop hoor je het verhaal, kun je je laten verrassen en proeven hoe bijvoorbeeld een meelworm, een krekel of een sprinkhaan smaakt.

Meedoen

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar. De inhoud kan echter worden aangepast op leeftijd en soort opleiding / organisatie. Er dienen minimaal 20 personen deel te nemen aan de workshop. De kosten worden in overleg vastgesteld op basis van wensen en verzoeken.