Supermarktsafari terug naar overzicht

Veel consumenten willen best duurzaam inkopen maar zien in de supermarkt door de bomen het bos niet met al die verschillende keurmerken en logo’s. Wat is nu echt een duurzame en faire keuze? Ben jij zo’n consument die de weg in de supermarktjungle kwijt is? Dan is deze safari echt iets voor jou, meld je nu aan!

Zo werkt het

Onder leiding van een kundige expeditieleider gaat u met een groepje andere consumenten op zoek naar het verhaal achter het product. Wat betekenen de sterren van het BeterLeven keurmerk? Hoe zit het met duurzaam gevangen of gekweekte vis? Welke logo's bestaan er voor fairtrade en waar moet ik precies op letten als ik gezond of duurzaam boodschappen wil doen? Kan ik beter tomaten kopen die worden ingevlogen uit Spanje of kastomaten van Nederlandse bodem?

In deze leerzame en interactieve safari krijgt u  de kans om op dit soort vragen zelf het antwoord te vinden.

De safari’s worden in verschillende supermarkten in Tilburg en Eindhoven georganiseerd, op verschillende data en tijden. Een safari duurt ongeveer 45 minuten. De groep waarmee je de ‘jungle’ intrekt, bestaat uit maximaal 8 personen.

Gaat u mee op safari?

Deelname is gratis.

Inschrijven

Deelname is gratis. 

Groepen of organisaties kunnen zich aanmelden via clasienvermeer@contourdetwern.nl.

U kunt uw voorkeur voor datum en tijd doorgeven. Wij maken afspraken met de supermarkt in de buurt en met een expeditieleider. Voor grotere groepen zoeken we meerdere expeditieleiders of spreken we verschillende tijdstippen af.

Switch/ContourdeTwern en de supermarkten vragen op deze manier aandacht voor duurzaamheid.
Hier worden we uiteindelijk allemaal beter van. Ook u kunt helpen om de wereld een stukje mooier en eerlijker te maken.