Toolkit XS van workshop tot debat terug naar overzicht

Voor Jongeren

De Toolkit XS van Switch bestaat uit heel veel soorten activiteiten voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Voorbeelden zijn gastlessen en inleidingen, presentaties op festivals, quizzen, spellen en lesmaterialen. XS staat ook voor ‘access’ ofwel ‘toegang tot’.

Een greep uit de Toolkit XS

De activiteiten in de Toolkit XS zijn met name gericht op kennisoverdracht en bewustwording. Het XS-programma levert een activiteit op maat aansluitend bij de Sustainable Development Goals.

Een greep uit de Toolkit XS:

Pubquiz Stop de Derde Wereld. Een komische quiz met filmpjes van de Ambassadors. De Ambassadors zijn twee snelle reclamejongens die in Afrika op zoek zijn naar het perfecte reclamespotje. Op komische en soms tragisch-realistische wijze brengen ze twee totaal verschillende werelden bij elkaar.

Duurzaam Doe Je Zelf Show. Een uitdagende en competitieve quiz voor de hele klas met allerlei feitjes en tips over een duurzame wereld.

Film, debat, workshop. Thema's zijn o.a. koken (voedsel) of hergebruik in het kader van duurzaamheid.

Festivalactiviteiten.
Zoals 'How Fair Is Your Stuff?', een festivalpresentatie gekoppeld aan de thema's elektronica (phone), vlees (hamburger) en kleding (jeans). Het project is een onderdeel van het meerjarige programma ToekomstAtelier dat Switch/CdeT uitvoert in het kader van Een Wereld Te Winnen.


Contactpersoon: Saskia Peeters, saskiapeeters@contourdetwern.nl