Voedsel Wereldwijd terug naar overzicht

Voor Jongeren

Switch richt zich met het thema Voedsel niet alleen op consumenten maar ook op horeca-opleidingen, studenten en restaurants. Rond de Wereldvoedseldag zijn er diverse activiteiten

Verantwoorde keuzes

Doel is deze voedseldeskundigen van de toekomst te helpen bij het maken van verantwoorde keuzes. Als afsluiting van het project Voedsel Wereldwijd verzorgen leerlingen van De Rooi Pannen in Tilburg en Eindhoven weer Eerlijke maaltijden voor hun gasten. Voor de leerlingen is er tevens een hele evenementenweek rond duurzaam consumeren en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Resto 013 Week van de (H)Eerlijke Maaltijd

In de wijkrestaurants is een hele week aandacht voor de Wereldvoedseldag. Op maandag 15 oktober is de start met een maaltijd in MFA Het Kruispunt. De koks hebben, op basis van de ingrediëntenlijst van de Eerlijke Maaltijd – ook wel Wereldmaaltijd  genoemd -  een heerlijk en verantwoord menu samengesteld.

Op dinsdag 16 oktober – Wereldvoedseldag – is er een kort programma voorafgaand aan de Wereldmaaltijd in MFA De Symfonie.

Ook de maaltijden op 18 oktober bij Het Kruispunt en op zaterdag 20 oktober bij MFA De Poorten staan in het teken van een eerlijke verdeling wereldwijd.

Voor alle gasten zijn de recepten beschikbaar.

Reserveren verplicht:  https://reserveren.restovanharte.nl/ tot half een op de dag zelf, of via 0900 900 30 30 van 9.00- 12.30 op ma-vr.

De Rooi Pannen

De leerlingen van de afdeling Horeca Tilburg besteden met diverse activiteiten aandacht aan het wereldvoedselvraagstuk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo serveren zij in de restaurants een Wereldmenu dat voldoet aan de richtlijnen die door Stichting Werelddelen zijn opgesteld. Er wordt gewerkt met seizoens- en streekproducten van verschillende bedrijven en er is aandacht voor duurzaamheid van producten.

Maandag 22 oktober t/m donderdag 25 oktober

Lunch om 12.00 uur en Diner om 17.30 uur.

Reserveren verplicht: 013 – 5955650 of via www.derooipannen.nl/reserveren .