Wijkwerk Loon op Zand terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

De sociaal werkers van ContourdeTwern maken deel uit van het wijkteam Samenwerken aan de wijk. Een sterke wijk is belangrijk voor een sociale samenleving. Als zorgaanbieders, vrijwilligers, bedrijven, politie, gemeente en inwoners goed samenwerken ontstaat een netwerk. Een sterk sociaal netwerk waar je op terug kunt vallen als dat nodig is.

Samen werken aan de wijk

Het wijkteam helpt je met allerlei vragen over je sociale situatie. Het kan bijvoorbeeld gaan over wonen (huisvesting), financiën (inkomen, schuld), gezondheid (lichamelijk en geestelijk), dagbesteding (werk, participatie, onderwijs) en gezinssituatie (samenstelling, opvoeding, omgang). Een deskundige gaat met je in gesprek om samen te bekijken wat je nog zelf kunt, en hoe je omgeving je kan helpen. Is er meer hulp nodig? Dan brengen ze je in contact met de juiste mensen binnen het wijkteam of extern.  

 
Je kunt ook bij ons terecht als het gaat om het ‘fysieke’ deel van je wijk, denk hierbij aan de buitenruimte, zoals de bestrating en het groen. Maar het kan ook gaan over de veiligheid in de buurt. Samen met jou gaan we  kijken of we bij de betreffende verantwoordelijke een antwoord op je vraag kunnen krijgen of een oplossing voor je probleem.   
Activiteiten ontstaan vaak door inbreng van bewoners uit de wijk. In de wijk zijn bewoners actief in buurtpreventieteams, buurtverenigingen of  bewonerscomités. Zij organiseren de burendag, buitenspeeldag, zwerfafval-dag, NLDoet of zijn actief in adoptiegroenprojecten, projecten ter vermindering van eenzaamheid..  

Naast sociaal werkers van ContourdeTwern bestaat het wijkteam ook uit medewerkers van: gemeente Loon op Zand, Casade, politieteam Waalwijk-Loon op Zand, Farent, Thebe, Maasduinen, buurtbemiddeling en de GGD. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met onderstaande collega's. 

Spreekuren

Er zijn verschillende momenten waarop je binnen kunt lopen met je vraag. Hier is een deskundige aanwezig om samen met je te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Elke dinsdag van 09.00 tot 10.30 uur:

  • Klavier: Anton Pieckplein 1, 5171 CV Kaatsheuvel
  • De doelen: Doelen 2, 5175 CP Loon op Zand
  • Wijkpunt Pannehoef: Jacob Ruysdaelstraat 14, 5171 XH Kaatsheuvel

Elke donderdag van 09.00 tot 10.30 uur:

  • Klavier: Anton Pieckplein 1, 5171 CV Kaatsheuvel
  • De doelen: Doelen 2, 5175 CP Loon op Zand
  • Wijkpunt Pannehoef: Jacob Ruysdaelstraat 14, 5171 XH Kaatsheuvel
Contactgegevens

Contact Bas de Gruijter
Telefoonnummer 06-82752094
E-mailadres basdegruijter@contourdetwern.nl
Contact Sanne Staals
Telefoonnummer 06-83692809
E-mailadres sannestaals@contourdetwern.nl
Contact Elena Sanchez Gerlich
Telefoonnummer 06-83567228
E-mailadres elenasanchezgerlich@contourdetwern.nl