Buurt aan Z! Oisterwijk terug naar overzicht

Voor Jongeren, Kinderen, Senioren, Volwassenen

Organiseer een straatbarbecue of -ontbijt, knap samen een speeltuintje op, organiseer een zeskamp, leg samen bloemenperkjes aan of zet samen met je allochtone buren een kookfestijn op. Doe samen met andere jongeren iets voor ouderen, of juist andersom. Of verlicht samen de achterpaden. Kortom: organiseer iets dat de contacten in de straat verbetert en krijg 250 euro!

Dé prikkel tot leefbaarheid!

Buurt aan Z! prikkelt buurtbewoners om meer met elkaar te doen om de leefbaarheid te bevorderen. Een straat/buurt die meedoet krijgt het eerste jaar een bijdrage van maximaal 250 euro. Het tweede jaar is dit maximaal 125 euro. Daarna gaan we ervan uit dat bewoners elkaar gevonden hebben en is er geen bijdrage meer. Je kunt dan misschien een bijdrage krijgen uit Buurt aan Z+!

Buurt aan Z+

Buurt aan Z+ is het vervolg op Buurt aan Z! en prikkelt buurtgenoten om elkaar te ontmoeten. Buurt aan Z+ gaat een stapje verder. Met Buurt aan Z+ geven jullie je activiteit net dat beetje extra inhoud, waardoor in straat of buurt meer aandacht voor elkaar ontstaat. 

  • Waarom komt de buurvrouw van nummer 14 nooit op de buurtbarbecue?
  • Wie verzorgt eigenlijk de boodschappen van meneer Jansen?
  • Waarom spelen de kinderen op de hoek nooit buiten?
  • Kunnen we samen 'de achterom' opknappen van die ene buurvrouw die het zelf niet kan en nooit iets vraagt?

Oftewel: hoe kan de buurt in het dagelijks leven meer voor elkaar betekenen?  

Meer informatie

ContourdeTwern voert Buurt aan Z! en Buurt aan Z+ uit in opdracht van de gemeente Oisterwijk. Neem voor meer informatie contact op met Karin Sieverts: karinsieverts@contourdetwern.nl of bezoek haar op de locatie Tiliander (Spoorlaan 82C) in Oisterwijk.

Contactgegevens

Contact Karin Sieverts
Telefoonnummer 06-83692757
E-mailadres buurtaanz@contourdetwern.nl