Steunpunt Mantelzorg Boxtel terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen
mantelzorg boxtel : mantelzorger tilt man/vrouw in auto

Zorgt u voor een ander? Bijvoorbeeld voor uw chronisch zieke partner of ouder, voor uw dementerende vader of moeder, voor een gehandicapt kind of voor een ernstig zieke vriendin of buur? Dan bent u mantelzorger. U vindt de zorg die u geeft maar heel gewoon. Je laat een ander toch niet in de steek? Maar het zorgen voor een ander kan betekenen dat uw leven er ineens heel anders uit gaat zien.

Herkent u dit?

  • U kunt moeilijk een dagje weg.
  • Uw werk is moeilijk te combineren met de zorg voor de ander.
  • U heeft het gevoel altijd rekening te moeten houden met degene voor wie u zorgt.

Het Steunpunt Mantelzorg biedt steun

Het Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern Boxtel geeft u steun als vraagbaak, als luisterend oor en als raadgever. We voeren persoonlijke gesprekken om u te ondersteunen en om overbelasting te voorkomen. Wij helpen u bij het vinden van praktische oplossingen en kunnen doorverwijzen. Ook bieden wij u praktische tips, informatie en advies over voorzieningen en regelingen op het gebied van zorg en welzijn. Het Steunpunt werkt daarbij samen met andere instellingen in Boxtel, Loket Wegwijs en Vrijwillige Thuishulp.

Op deze pagina vindt u folders met meer informatie, onder andere over de diverse contactbijeenkomsten en mantelzorgwaardering. Interessante artikelen, handige links en activiteiten vindt u in de Mantelzorgkrant. Klik hier voor het Model Mantelzorgondersteuning van de Brabantse Raad voor Informele Zorg.

Dag van de Mantelzorg

Dit jaar wordt er geen Dag van de Mantelzorg georganiseerd, maar zijn er in de week van 9 t/m 15 november 2020 verschillende activiteiten waaraan u kan deelnemen. Bekijk hier het overzicht

Mantelzorgkrant

Op de downloadpagina vindt u de meest recente mantelzorgkrant. Veel leesplezier!

Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers (HHM)

De gemeenten Boxtel en Haaren hebben besloten dat u als mantelzorger in aanmerking kunt komen voor huishoudelijke hulp tegen een bescheiden prijs. U betaalt dan €7,50 per uur. Hiermee willen de gemeenten u ondersteunen. Op de download pagina vindt u documenten met meer toelichting en de bijbehorende formulieren.

Klankbordgroep

In Boxtel denkt een klankbordgroep mee over het mantelzorgbeleid van de gemeente. Bent u mantelzorger en wilt u graag meedenken? Meldt u zich dan aan bij het Steunpunt (zie contactgegevens).

Workshops voor mantelzorgers

Zie voor het aanbod www.vrijwilligersboxtel.nl/cursussen

Café brein

Jonge mantelzorgers

Contactgegevens

Contact Veerle Slosse
Telefoonnummer 0411 65 58 99
E-mailadres mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl