Boxtels Maatje terug naar overzicht

Voor Senioren, Volwassenen

Als Boxtels Maatje ondersteun je een andere Boxtelaar. Wekelijks maak je één à twee uurtjes vrij voor een ander die er zelfstandig niet uitkomt. Je biedt dan sociale en/of praktische ondersteuning.

Maatjeswerk gaat over echte aandacht. Mensen die een maatje zoeken, kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld door eenzaamheid, ziekte of een andere beperking. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak je als Boxtels Maatje het verschil.

“Ik ga elke week met veel plezier. Mevrouw maakt mij aan het lachen!”
“Het is zinvol om maatje te zijn. Door een kort bezoek zie je iemand echt opleven.”
“Maatje zijn is heel leerzaam.”
“Ook mooi meegenomen: het staat goed op je cv!”

Wat kun je doen als Boxtels Maatje?

Klussen
Ben jij handig met een hamer en spijkers? Draai jij je hand niet om voor het knippen van de heg? Ga dan aan de slag als vrijwilliger bij Al Doende. Je knapt dan een klein karwei op bij iemand thuis.

Gezelschap bieden
Samen wandelen, een spelletje doen en buurten: als makker ben je een waardevol contact voor een ander, zodat diegene zijn verhaal eens kwijt kan. Je ziet hem of haar genieten en wordt er zelf ook vrolijk van!

Thuisadministratie
Een steuntje in de rug kan heel wenselijk zijn als brieven niet worden begrepen, er geen zicht meer is op de in- en uitgaven of wanneer er sprake is van schulden. Je werkt doelgericht maar met oog voor het sociale aspect. Schrijven en blijven noemen we dat.

Mantelzorg verlichten
Als maatje ondersteun je mantelzorgers voor wie de zorg voor een naaste te zwaar wordt. Je neemt voor even de taken van een mantelzorger waar. Die heeft zo even 'n zorg minder. Maar soms is ‘er zijn’ al voldoende.

Boodschappen
Brood, groenten en nog even langs de slager: als vrijwilliger van de Boodschappenservice help je iemand graag met de wekelijkse boodschappen.

Netwerk versterken
Niet iedereen beschikt over een groot sociaal netwerk. Om sociaal isolement te voorkomen, help je als netwerkcoach om iemands sociale netwerk uit te breiden, te versterken en/of te activeren.

Neem contact op

Lijkt het jou wel iets om als Boxtels Maatje aan de slag te gaan? Of kun je juist zelf wel wat praktische ondersteuning of gezelschap van een maatje gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Contact Boxtel
Telefoonnummer 0411 655 899
E-mailadres infoboxtel@contourdetwern.nl