Beter Groenewoud | Stokhasselt | 3West terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

Deelnemers aan de Beter-projecten voeren klussen uit in de gelijknamige wijken. De mensen die de werkzaamheden doen zijn gepensioneerden, mensen die een re-integratietraject volgen, stagiairs en buurtbewoners die door omstandigheden niet meer (volledig) kunnen werken. Zij werken op vrijwillige basis.

De klussen dragen bij aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk en bezorgen de deelnemers een zinvolle en leuke tijdsbesteding. Het gaat altijd om karweien die door een gebrek aan geld en mogelijkheden eerder bleven liggen. Denk aan de prikploeg die de straten en pleinen ontdoet van afval, het repareren van fietsjes van een kinderdagverblijf, onderhoud van schoolpleinen en het schilderen van meubels voor een basisschool.

Steeds vaker worden ook bij wijkbewoners thuis klussen uitgevoerd. Dan gaat het vaak over ouderen, alleenstaande moeders en mensen die een beperking hebben. In ieder geval mensen die een bepaalde klus zelf niet kunnen aanpakken. De deelnemers helpen dan bijvoorbeeld bij het in elkaar zetten van een kast, tuinonderhoud, schilderwerk of laminaat leggen.

De bewoners bij wie een karwei wordt geklaard, doen ook iets terug. Ze bakken een taart, geven een klein geldbedrag voor de pot of mensen werken zelf een dagje mee, bij ons of bij een andere organisatie.

Maatwerk

De Beter-projecten zijn boven alles maatwerk. Als iemand aan de slag wil, wordt gezocht naar een klus die echt bij hem of haar past. Qua planning moet het haalbaar zijn maar de klus moet ook aansluiten bij iemands talent, passie of ambitie. Daarnaast zoeken we een maatje om mee samen te werken. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: niet alleen wijkbewoners hebben er profijt van want er is weer een klus geklaard, het levert de klusjesmannen en -vrouwen ook veel op.

Wil je meer informatie of zelf iets betekenen voor jouw buurtgenoten? Neem dan contact op met de werkcoaches via onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens

Contact Theo Waars
Telefoonnummer 06 231 40 536
E-mailadres beterstokhasselt@contourdetwern.nl
Contact Marlijn Doedee
Telefoonnummer 06 120 41 150
E-mailadres beter3west@contourdetwern.nl
Contact Milouschka Lourens
Telefoonnummer 06 227 62 306
E-mailadres betergroenewoud@contourdetwern.nl