Sociale vaardigheidstraining terug naar overzicht

Voor Kinderen

Iedereen heeft sociale vaardigheden nodig om in een groep te kunnen functioneren. Een kind heeft deze o.a. nodig om met andere kinderen te kunnen spelen en met mensen om te kunnen gaan. Onze sociale vaardigheidstraining is ook gericht op het vergroten van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van een kind.

Wat houdt de training in?

De training is bedoeld voor kinderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken om sociaal vaardiger te worden. Sociale en emotionele vaardigheden oefen je de hele dag door in allerhande situaties. Op school komen kinderen samen en moeten ze functioneren in een groep. In deze groep komen vaak problemen op verschillende vlakken voor. Dit wordt o.a. gesignaleerd door leerkrachten. Men kan hier bijvoorbeeld denken aan een teruggetrokken (angstig) kind, een kind dat zichzelf overschreeuwt, een kind dat geen oogcontact maakt (schuw) of een kleine (verbale) wervelwind. De betrokkenheid van ouders is bij de sociale vaardigheidstraining een voorwaarde. De focus ligt op het herstel van zelfvertrouwen. Kinderen krijgen manieren aangereikt in spelvorm of met drama. Om hun houding te bepalen in de omgang met anderen en om conflicten op te lossen. Hierdoor zijn ze beter in staat zich te presenteren, te handhaven en te beheersen in moeilijke situaties.

Twee soorten trainingen

Er bestaan twee soorten trainingen welke ingekocht kunnen worden door bijvoorbeeld scholen. Een reguliere|individuele training waaraan kinderen uit verschillende groepen (BO) kunnen deelnemen. Of een klassieke training, waarbij een hele klas gezamenlijk gaat werken om een betere (werk-) sfeer te creĆ«ren. Trainingen worden in overleg met ouders en|of leerkrachten op maat gemaakt, zodat daar waar nodig de juiste accenten gelegd kunnen worden. 

Contactgegevens

Contact Carla de Hond
Telefoonnummer 013 572 83 83 | 06 573 15 416
E-mailadres carladehond@contourdetwern.nl