Informele Zorg Loon op Zand terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

Heb jij (tijdelijk) ondersteuning nodig bij de zorg voor een chronisch zieke, iemand met een beperking, hersenletsel of dementie? Of ben je zelf tijdelijk uit evenwicht geraakt? De coördinator Informele Zorg brengt samen met jou de wensen in kaart en zoekt vervolgens een passende vrijwilliger.

Waarvoor is informele zorg?

Binnen het project Informele Zorg worden vrijwilligers die een uurtje over hebben gekoppeld aan mensen die graag eens extra bezoek ontvangen. Vaak gaat het om mensen die minder mobiel zijn of een kleiner netwerk hebben en een praatje missen. De vrijwilligers van informele zorg gaan eens per 1 of 2 weken bij iemand op visite. Dit kan zijn voor een kopje koffie en een praatje, of juist even lekker naar buiten voor een wandeling. Misschien is er wel een favoriet (kaart)spel dat gespeeld wordt of kan er samen creatief aan de slag gegaan worden.   

Vrijwilligers van Informele Zorg krijgen ondersteuning vanuit ContourdeTwern en kunnen elkaar ontmoeten om ervaringen te delen en elkaar van tips te voorzien.  

Wanneer je iemand kent of bent die behoefte heeft aan een praatje, óf wanneer je juist een uurtje in de week over hebt om door te brengen met diegene; neem dan gerust contact op met Sanne Staals (zie contactgegevens). 

Contactgegevens

Contact Sanne Staals
Telefoonnummer 06-83692809
E-mailadres sannestaals@contourdetwern.nl