Juridisch spreekuur terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

U bent ontslagen en u weet niet meer wat u kunt doen? U wilt meer weten over de hoogte van uw alimentatie? U hebt een conflict met de verhuurder van uw woning? U twijfelt of u een arbeidscontract wel of niet moet ondertekenen? Voor het antwoord op dit soort vragen kunt u gratis terecht bij het Juridisch Spreekuur, georganiseerd door bibliotheek Theek5 en ContourdeTwern.

Wat is het Juridisch spreekuur?

Het Juridisch spreekuur is een centraal punt, dichtbij huis, waar u uw juridische vragen kunt voorleggen aan lokale advocaten. Zij zijn breed opgeleid en kunnen u ondersteunen bij vragen  op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht,  personen- en familierecht, consumentenrecht, sociaal zekerheidsrecht, erfrecht, aansprakelijkheidsrecht etc.

De werkwijze
Tijdens het gratis inloopspreekuur kunt u terecht bij één van de advocaten. Zij adviseren u meteen of verwijzen u door. Is uw zaak geschikt voor behandeling, dan volgt een tweede gesprek op kantoor van de advocaat. Hij/zij gaat voor u aan de slag.

Moeten er bijvoorbeeld kosten worden gemaakt voor het opstarten van een procedure, dan stelt de advocaat u hiervan op de hoogte. Het kan zijn dat de overheid een deel van de kosten vergoed. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage. Deze bijdrage is onder meer afhankelijk van uw inkomen. Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger uw eigen bijdrage.

Laat deze kans niet liggen en roep de hulp in van één van de aangesloten advocaten. Zij helpen u verder op weg.

Het Juridisch spreekuur vindt elke maandag plaats van 18.30 tot 19.00 uur in De Cammeleur (Hoge Ham 126). Tijdens de schoolvakanties is er geen spreekuur.

Contactgegevens

Contact ContourdeTwern Dongen
Telefoonnummer 0162 31 41 38
E-mailadres infodongen@contourdetwern.nl