Dagje Thuis terug naar overzicht

Voor Senioren

Ouderen, ook in Helvoirt, Haaren en Esch, willen doorgaans zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Zelf je eigen zaken regelen is immers een groot goed. Maar juist als je ouder wordt is het niet altijd even makkelijk om onder de mensen te blijven. In Helvoirt, Haaren en Esch beginnen we daarom iets nieuws: Dagje thuis.

Wat is het?

Bij 'Dagje thuis in het HelvoirThuis’ kunnen inwoners van Helvoirt die wat minder mobiel zijn, of vergeetachtig, of die zich gewoon wat alleen voelen, elke maandag  terecht. Ontspannen, met elkaar praten, samen handwerken, puzzelen, bewegen, spelletjes doen of koffie drinken. Zo schuiven we ook samen aan voor de maaltijd.

Er kan en mag van alles, maar vooral: er móet niets.

Het programma wordt steeds in overleg met de gasten samengesteld. De bedoeling is dat de dag zinvol en gezellig wordt ingevuld voor en door de deelnemers. Elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, daar gaat het om.

Wanneer is het?

Dagje thuis Helvoirt is elke maandag van 10.00 tot 15.00 uur in het HelvoirThuis. De dag wordt begeleid door enthousiaste en deskundige vrijwilligers én een professional. Een geruststellende gedachte voor partners of mantelzorgers, die dan ook kunnen genieten van wat tijd voor zichzelf.

In Esch vindt Dagje thuis elke dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur plaats. De locatie is De Es.

Dagje thuis Haaren is elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Wie organiseert het?

'Dagje thuis in het HelvoirThuis' is een initiatief van alle in Helvoirt samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn:

ContourdeTwern, Cello, Vereniging 55+, TinH, Vivent, Zorggroep Elde, ’t Heem, MEE, Juvans en GGD. Het valt onder de gemeentelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Voordeel is dat de organisaties tijdens Dagje thuis ook uitleg geven over alles rond wonen, welzijn en (thuis) zorg. Zo kunnen deelnemers er met al hun vragen over bijvoorbeeld regelingen of hun persoonlijke situatie terecht. 'Dagje thuis in het HelvoirThuis' is een initiatief van alle in Helvoirt samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn:

ContourdeTwern, Cello, Vereniging 55+, TinH, Vivent, Zorggroep Elde, ’t Heem, MEE, Juvans en GGD. Het valt onder de gemeentelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Voordeel is dat de organisaties tijdens Dagje thuis ook uitleg geven over alles rond wonen, welzijn en (thuis) zorg. Zo kunnen deelnemers er met al hun vragen over bijvoorbeeld regelingen of hun persoonlijke situatie terecht.

Wat kost het?

Alleen de kosten voor koffie of thee en een eventuele lunch of warme maaltijd zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Wilt u zich of iemand anders aanmelden voor Dagje thuis, neem dan contact op met Ineke Matheeuwsen via 06 836 92 717 of 0411 655 899 of inekematheeuwsen@contourdetwern.nl. Uiteraard kunt u bij haar ook terecht voor meer informatie of om vrijblijvend een kennismakingsbezoek.