VPTZ - Wij ondersteunen in de laatste levensfase terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

Mensen die ernstig ziek zijn en weten dat het einde nabij is, hebben meestal graag iemand om zich heen. Het is een intensieve periode en voor mantelzorgers vaak een zware taak. In de laatste weken of maanden worden vaak gespecialiseerde vrijwilligers ingezet. Zij zijn een belangrijke steun voor de zieke en de naaste.

Wij ondersteunen in de laatste levensfase

Wanneer het einde van een leven nadert, is het fijn om thuis te kunnen zijn, in je vertrouwde omgeving. Thuis kan ook het verzorgingshuis of een instelling zijn. De zorg die dit voor de omgeving met zich mee brengt, kan zwaar zijn. Dan biedt een getrainde vrijwilliger uitkomst.

De vrijwilliger terminale zorg is bij de cliƫnt en verlicht op die manier even de last van de mantelzorger. Vrijwilligers hebben een signaalfunctie, zijn een luisterend oor en bieden een helpende hand bij eten/drinken en toiletgang. Dit alles in samenwerking met de professionele zorgverlener.

VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) van ContourdeTwern organiseert de inzet van vrijwilligers. Dit jaar doen we dat al 25 jaar in de gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Tilburg. Eind 2019 vierden we ons 25-jarig bestaan. 

Deze vorm van terminale zorg is gratis. Wel kunt u VPTZ steunen met  een donatie op IBAN NL33 RABO 0144716186 o.v.v. vrienden van ContourdeTwern afd. IZ.

Hebt u vragen of wilt u aanmelden? Bel dan naar het Adviespunt van ContourdeTwern, 013 549 86 46 en vraag naar een van de contactpersonen van VPTZ.

Wij organiseren cursussen van 4 dagdelen voor mensen die vrijwilliger willen worden bij VPTZ.

Contactgegevens

Contact Hélène Vissers
Telefoonnummer 013 549 86 46
E-mailadres vptz@contourdetwern.nl
Contact José Couwenberg
Telefoonnummer 013 549 86 46
E-mailadres vptz@contourdetwern.nl