Buddyzorg terug naar overzicht

Voor Senioren, Volwassenen

Buddyzorg voor jong dementerenden, ernstig chronisch zieke mensen en voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.

Buddyzorg

Jong dementerenden, ernstig chronisch zieke mensen en mensen met een niet aangeboren hersenletsel krijgen te maken met het verlies van lichamelijke, psychische of sociale vaardigheden. Het zet hun hele leven als het ware ’op zijn kop’.

Zij kunnen een beroep doen op een buddy. Een buddy kan dan steun bieden bij het leren omgaan met de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt. Maar ook bij het vergroten of behouden van de leefwereld of de zelfstandigheid van de ziekte. Of door samen afleiding te zoeken, zoals wandelen, fietsen, boodschappen doen, samen koken of iets anders waar jij en jouw buddy plezier aan beleven.

Samen bekijk je wat je leuk vindt om te ondernemen. Een buddy is een vrijwilliger en geen professional. Zijn werk zit hem in het er zijn.

Meer weten?
Wil jij meer weten over buddyzorg en wat het voor jou zou kunnen betekenen, bel ons dan of maak een afspraak. Ook als jij buddy wilt worden, ben jij bij ons aan het juiste adres!

ContourdeTwern biedt deze dienst in verschillende gemeenten in ons werkgebied. Wil je weten of deze dienst ook in jouw gemeente wordt geboden, bel of mail ons dan. We helpen je graag verder. Telefoon: 013 583 99 99 of e-mailadres: infovrijwilligerswerk@contourdetwern.nl.

Contactgegevens

Contact AdviesPunt
Telefoonnummer 013 549 86 46
E-mailadres adviespunt@contourdetwern.nl