Kwetsbaren welkom in buurthuis terug naar overzicht

Onze premier gaf in de persconferentie van 14 december aan dat het aantal besmettingen nog steeds schrikbarend stijgt. Daarom gaat Nederland op slot. We gaan naar een harde lockdown. Deze fase geldt in ieder geval tot en met 18 januari. Het algemene advies blijft nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis en vraag jezelf af: moet ik écht de deur uit of kan het anders? Het goede nieuws is dat onze buurthuizen en wijkcentra open mogen blijven voor de ondersteuning van kwetsbare groepen.

Wat mag wel?

Onze wijkcentra mogen (alleen) open voor activiteiten en diensten ter ondersteuning van kwetsbare groepen. Meer specifiek gaat het over besloten en georganiseerde activiteiten en diensten op afspraak voor sommige ouderen, mensen met een beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid, jeugd en jongeren, uitgevoerd onder leiding van een sociaal werker van ContourdeTwern of een zorgprofessional van een andere zorg- of hulpverleningsorganisatie. Voor iedere locatie is een lijst opgesteld waarop staat over welke activiteiten dat gaat. 

Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan, wanneer 1,5 meter afstand kan worden aangehouden en er maximaal 30 personen in een binnenruimte zijn. Dit aantal is inclusief kinderen en inclusief personeel.  Als de ruimte te klein is om afstand te houden, dan wordt het aantal minder. Het horecagedeelte blijft gesloten. We sluiten om 22 uur.  

Heb je vragen over welke activiteiten nog wel en niet doorgaan? Neem dan contact op met jouw wijkcentrum. Voor alle afspraken geldt: kom alleen op afspraak en volgens de maatregelen.    

Hoe zit het met jongeren en jongerenlocaties?

Voor het jongerenwerk voor 12+ houden we ook 30 personen per ruimte aan, ook bij jeugd onder de 18. Omdat zij onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden kunnen ook kleinere ruimtes benut worden, zolang jongerenwerkers op 1,5 meter afstand van elkaar hun werk kunnen doen.  

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december geldt een mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 13 jaar die zich verplaatst in een publieke binnenruimte. Dus ook in onze wijkcentra en buurthuizen. Als je op je plaats zit, mag je het mondkapje afdoen. 

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met het AdviesPunt. Dit centrale meldpunt is er voor de inwoners uit álle zestien werkgebieden van ContourdeTwern. Het AdviesPunt is op werkdagen zowel telefonisch als per mail bereikbaar.