Aangepast dank je wel! terug naar overzicht

Dinsdag 10 november was het de dag van de mantelzorg. In heel het land zijn in de week van 10 november activiteiten voor mantelzorgers. We staan in deze week stil bij alle mantelzorgers, die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Dat zorgen lijkt vanzelfsprekend. Mantelzorgers zelf vinden het ook vaak maar gewoon wat ze doen. Maar dat is het zeker niet, het is juist bijzonder! Dat merken we telkens weer als we met mantelzorgers in gesprek zijn.

Aangepaste dag van de mantelzorg

Afgelopen week hebben gebruikt om al deze Oisterwijkse kanjers in het zonnetje te zetten te zetten en te waarderen. Velen van hen hadden zich dit jaar verheugd op één van de vier high tea's, die we georganiseerd hadden. Deze gingen door Corona helaas niet door. Erg jammer! Juist in een jaar waarin het zorgen door de coronacrisis voor vele mantelzorgers toch al zwaarder is.

We wilden deze week niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus toch een week van de mantelzorg in Oisterwijk, maar dan anders!

Medewerkers van ContourdeTwern hebben alle mantelzorgers, die zich verheugd hadden op een high tea, aan de deur op 1.5 meter verrast met een mini hightea pakketje en een medaille met de tekst ‘trots op jou’ gemaakt door de zorgatelier Walap.

‘Wat lief dat jullie dit doen!’ ‘Dank je wel!’ ‘Een echte high tea was leuker geweest maar dit is een voor nu een goed alternatief!’ ‘Ik voel me gezien!’ ‘Ik hou de medaille de hele dag om, ook naar mijn werk!’.

Soms even luisteren naar de zorgen die er zeker ook zijn, af en toe werd er een traantje weg gepinkt maar vooral veel stralende mantelzorgers, die blij waren met onze aandacht.

Voor ons was ontzettend leuk om te zien hoe deze actie werd gewaardeerd en fijn om deze mantelzorgers weer even een hart onder de riem te steken.

Bent u ook mantelzorger voor iemand uit de gemeente Oisterwijk en wilt u meer informatie ondersteuning of gewoon een luisterend oor?

Neem dan contact op met Ingrid Oosterling, mantelzorgconsulent ContourdeTwern, telefoon 06-17163091 of per mail mantelzorgoisterwijkoisterwijk@contourdetwern.nl. Jonge mantelzorgers kunnen hiervoor terecht bij Marcel Vlemmix, jongerenwerker R-newt, telefoon 06-83258138 of per mail marcel@R-newt.nl