Weggooien is zonde! terug naar overzicht

Duurzaam leven is minder ingewikkeld en veel leuker dan het lijkt! Vrijwilligers uit Tilburg-Noord zetten zich op verschillende manieren in om spullen een tweede kans te geven.

Duurzaamheid

Vrijwilligers en wijkbewoners zich bezig met het repareren en samen delen van spullen. Goed voor het milieu. En, zeker erg belangrijk voor mensen die minder te besteden hebben!

T-shirts, staafmixers, speelgoed en fietsen

De vrijwilligers van het Repair-café en Digicare, van de fietswerkplaats en klussendienst ‘Beter Stokhasselt’ stellen hun talenten beschikbaar aan anderen en helpen bij reparaties en klussen. Bij kinderkledingproject Tiramisu, Ruilwinkel De Ypelaer en Het Speelgoedpunt, kunnen wijkbewoners spullen inleveren die ze zelf niet meer nodig hebben en het zo delen met anderen. Sharing is caring! Alles door en voor wijkbewoners. Zo zorgen we in Tilburg-Noord voor het milieu en voor elkaar!

De vrijwilligers van deze projecten werken steeds meer met elkaar samen en wijzen de bezoekers ook op de andere projecten. Hoe meer mensen er immers van weten, hoe meer we met elkaar kunnen bereiken. 

Ruilwinkel De Ypelaer is weer open

Bij de Ruilwinkel krijgen mensen voor de ingeleverde kleding en andere spullen ruilpunten waarmee ze weer andere kleding en spullen kunnen uitkiezen. Vanwege de corona-maatregelen was het wijkcentrum en dus ook de Ruilwinkel vanaf half maart gesloten.

Langzamerhand komt alles echter weer op gang. Ook de Ruilwinkel is weer open! Iedereen is welkom om kleding, kleine spullen en speelgoed in te leveren. En om de nieuwe inrichting te bewonderen. De vrijwilligers van de Ruilwinkel hebben namelijk niet stilgezeten: Ruilwinkel De Ypelaer en van Speelgoedpunt Tilburg-Noord maken vanaf nu gebruik van dezelfde ruimte in het wijkcentrum. Daarom zijn er wat aanpassingen gedaan in de inrichting en aankleding van de winkel.

Ook jij bent welkom!

Vanwege de coronamaatregelen is de Ruilwinkel open in aangepaste vorm en op andere tijdstippen. De actuele openingstijden en onze aangepaste voorwaarden voor het inleveren en ruilen van spullen zijn hier terug te vinden: