Samen thuis in de zomer 2020! terug naar overzicht

Meer mensen dan ooit zullen de hele zomerperiode thuis doorbrengen. Voor al die mensen organiseren we activiteiten waarmee we van de zomer een feestje gaan maken!

We blijven deze zomer massaal thuis

Veel nederlanders blijven deze zomer thuis. Veel thuisblijvers vinden het in coronatijd een stuk veiliger om dichtbij huis te blijven (36 procent). Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 29.000 mensen.

De helft (48 procent) is niet van plan deze zomer op vakantie te gaan. Thuisblijvers zijn minder bang voor besmetting, omdat ze de regels en risico's beter kennen. Een derde van de ondervraagden (33 procent) gaat wél op zomervakantie.

Wij willen de thuisblijvers een leuk en sociaal alternatief geven om met hen, en zij met elkaar, in contact te blijven. 

We maken van zomer thuis samen een feestje

Je hoeft niet ver weg voor het 'vakantiegevoel'. Haal die korte boek uit je kast, zet je zonnebril op en loop met een zomers humeur richting je buurtcentrum!


Natuurlijk houden we er rekening mee dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. We hanteren de richtlijnen van het RIVM, zodat we veilig van elkaars gezelschap kunnen genieten. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten. Een greep uit ons zomerse aanbod:

  • koffiemomenten
  • natuurwandelingen met gids
  • biljarten
  • fotografiecursus voor kinderen
  • verschillende sportactiviteiten

Ook gaat de Sport- en Spelbus (zie foto hierboven) regelmatig op pad om kinderen, maar ook ouders en buurtbewoners samen te laten spelen en koffiedrinken.

Onze medewerkers en vrijwilligers rollen een zomers programma uit voor de bewoners van: Alphen | Chaam, Baarle-Nassau, Berkel-Enschot l Udenhout, Boxtel, Dongen, Dordrecht, Gilze | Rijen, Goirle l Riel, Haaren, Heusden, Hilvarenbeek, Krimpen aan den IJssel, Loon op Zand, Oisterwijk Moergestel Heukelom, Tilburg 3 West, Tilburg Noord, Tilburg Oud-Noord, Tilburg Reeshof, Tilburg Zuid en Waalwijk.

We hoeven jou toch niet te missen?

We hopen je te zien! Sluit aan en ontmoet elkaar. Want alleen samen maken we van deze zomer een feestje!

Zoek op facebook het buurthuis in jou regio op en/of houd de wijkkrant in de gaten voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten.