Buurtbemiddeling terug naar overzicht

Buurtbemiddeling van ContourdeTwern helpt om meer ruimte te maken voor saamhorigheid tijdens de coronacrisis. Nooit eerder was iedereen massaal zoveel thuis. Veel mensen helpen de kinderen met schooltaken, werken thuis of hebben een cruciaal beroep, waardoor ze juist nu de deur uit moeten om te werken. Gelukkig zijn de meeste mensen flexibel en kunnen zich zonder moeite snel aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Buurtbemiddeling biedt hulp

Voor sommige mensen brengt het vele thuis zijn flinke spanning met zich mee. Hierdoor kan er ook eerder onrust of ruzie tussen buren ontstaan. Buurtbemiddeling van ContourdeTwern biedt hulp in dit soort situaties. Juist tijdens deze coronacrisis kan Buurtbemiddeling helpen om meer ruimte te maken voor saamhorigheid.

Buurtbemiddeling adviseert buren om elkaar aan te spreken als de irritaties hoog oplopen. In deze tijd van coronacrisis, met de strenge contactmaatregelen, is dat natuurlijk wat lastiger. Houd in ieder geval 1,5 meter afstand tijdens een gesprek of zoek contact door te (video-)bellen als je overlast ervaart. Als buren er samen niet uitkomen, kunnen buurtbemiddelaars helpen om samen tot oplossingen te komen. In deze weken kan dat niet met persoonlijke gesprekken, maar Buurtbemiddeling is wel gewoon telefonisch bereikbaar, voor advies, overleg of gewoon om te luisteren als je je verhaal kwijt wilt.

Buurtbemiddeling van ContourdeTwern is er voor alle inwoners van de gemeenten Alpen-Chaam, Baarle-Nassau, Boxtel, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Contact & tips Buurtbemiddeling

Een telefonisch adviesgesprek is altijd mogelijk. Kijk voor de lokale contactgegevens op www.buurtbemiddelingbrabant.nl of bel met het AdviesPunt, (013) 549 86 46, geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur -17.00 uur.

Tips van Buurtbemiddeling

  1. Laat het de buren weten als je een klus gaat doen die geluidsoverlast kan veroorzaken, en vertel ook hoe lang het duurt. Houd rekening met thuiswerkende buren.
  2. Realiseer je dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende honden, draaiende wasmachines en de trappen op rennen vaak voor de buren net zo hard te horen zijn. Houd hier waar mogelijk rekening mee..
  3. Wanneer je boos bent of geïrriteerd raakt, nemen emoties makkelijk de overhand. Wacht tot je rustig bent voordat je de buren aanspreekt, dan komt de boodschap veel beter over. Blijf vriendelijk en rustig. Boosheid roept boosheid op en brengt niemand verder.
  4. Kijk ook eens op www.problemenmetjeburen.nl voor meer informatie en advies.