Buurtbemiddeling terug naar overzicht

Buurtbemiddeling van ContourdeTwern helpt om meer ruimte te maken voor saamhorigheid tijdens de coronacrisis. Nooit eerder was iedereen massaal zoveel thuis en daardoor dichtbij onze buren. Gelukkig zijn de meeste mensen flexibel en kunnen zich zonder moeite snel aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Buurtbemiddeling biedt hulp

Nu heel veel mensen thuis werken en we worden gevraagd zoveel mogelijk contact te vermijden, zijn we meer dan ooit thuis. Hierdoor leven we met z’n allen nog meer op elkaars lip. De ballen die veel mensen hoog moeten houden in deze tijden van coronacrisis, zijn niet mis. Dat wil wel eens leiden tot de nodige irritaties met de buren.

Buurtbemiddeling adviseert buren om elkaar aan te spreken als de irritaties oplopen. In deze tijd van coronacrisis, met de strenge contactmaatregelen, is dat natuurlijk wat lastiger. Houd in ieder geval 1,5 meter afstand tijdens een gesprek of zoek contact door te (video-)bellen als je overlast ervaart. Als buren er samen echt niet uitkomen, kunnen buurtbemiddelaars helpen om samen tot oplossingen te komen. Buurtbemiddeling is per mail en telefonisch bereikbaar, voor advies, overleg , bemiddeling of gewoon om te luisteren als je je verhaal kwijt wilt. Wij zetten ons werk voort binnen de geldende richtlijnen van de overheid over corona en contact.

Buurtbemiddeling van ContourdeTwern is er voor alle inwoners van de gemeenten Alpen-Chaam, Baarle-Nassau, Boxtel, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Contact & tips Buurtbemiddeling

Een telefonisch adviesgesprek is altijd mogelijk. Kijk voor de lokale contactgegevens op www.buurtbemiddelingbrabant.nl of bel met het AdviesPunt, (013) 549 86 46, geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur -17.00 uur.

Tips van Buurtbemiddeling

  1. Laat het de buren weten als je een klus gaat doen die geluidsoverlast kan veroorzaken, en vertel ook hoe lang het duurt. Houd rekening met thuiswerkende buren.
  2. Realiseer je dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende honden, draaiende wasmachines en de trappen op rennen vaak voor de buren net zo hard te horen zijn. Houd hier waar mogelijk rekening mee..
  3. Wanneer je boos bent of geïrriteerd raakt, nemen emoties makkelijk de overhand. Wacht tot je rustig bent voordat je de buren aanspreekt, dan komt de boodschap veel beter over. Blijf vriendelijk en rustig. Boosheid roept boosheid op en brengt niemand verder.
  4. Kijk ook eens op www.problemenmetjeburen.nl voor meer informatie en advies.