Wethouder op bezoek terug naar overzicht

Onder het genot van verse broodjes praatte wethouder Stefanie Vatta van Oisterwijk donderdag 9 januari gezellig bij met wijkbewoners bij de wijklunch in De Pannenschuur. De wijklunch heeft als doel om mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden en door gezellig samen te eten eenzaamheid te verminderen.

Mooie verhalen

Wethouder Stefanie Vatta kijkt dankbaar terug op haar bezoek aan de wijklunch: “Ik heb genoten van de lunch en bezoekers van het sociaal eetcafé. Wat een heerlijke lunch! En wat een mooie verhalen van de verschillende bezoekers en gepassioneerde vrijwilligers. In de Pannenschuur heb ik weer eens ervaren dat zulke sociale activiteiten een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van eenzaamheid. En aan het woongenot in de wijk.

Hartstikke leuk om mensen uit je woonomgeving te leren kennen, want sociale contacten verrijken ieders leven. Daarom nodig ik iedereen uit om eens mee te lunchen in de Pannenschuur. Iedereen is welkom. Of kijk wat er te doen is in je eigen wijk of wijkcentrum. Ik wil de samenwerkende organisaties en de vrijwilligers van het sociaal eetcafé hartelijk danken voor het mooie werk wat zijn doen. Samen maken we er iets moois van!”

Ook cliënt Gerrit-Jan is enthousiast over de wijklunch: “Voor mij is de wijklunch meer dan alleen maar sociaal contact hebben. Thuis eet ik anders alleen. Nu ben ik in een groep met mensen met geroezemoes om me heen. Ik moest leren om daar weer mee om te gaan. De eerste keer moest ik ook echt over een drempel heen om hier naar binnen te gaan. Sindsdien wil ik ook iedere keer gaan omdat ik aan mezelf wil laten zien dat ik consequent ergens naartoe kan gaan. En ik wil aan het einde van de dag wel trots op mezelf zijn dat ik hier toch ben geweest. Nu vind ik het ook echt gezellig. Je weet ook dat mensen je missen als je niet bent geweest. Dat doet me goed. Dan voel ik me ook echt gezien en gewaardeerd.”

Iedereen doet ertoe en mag meedoen

De wijklunch is een initiatief van ContourdeTwern, RIBW Brabant, Amarant, Sanne van den Hoven en verschillende vrijwilligers uit de wijk. Samen met deze partners organiseren we de wijklunch om zo sociale contacten van deelnemers te vergroten en om de stigma’s op eenzaamheid en psychische problemen te verminderen, want: iedereen doet ertoe en mag meedoen!

Mee lunchen?

Ook een keertje mee lunchen bij eetcafé De Pannenschuur? Je bent van harte welkom elke eerste donderdag van de maand in wijkcentrum De Pannenschuur. De lunch kost 3,50 euro. Meld je wel even aan via 06-51795936 of dagbestedingpannenschuur@amarant.nl.