Infopunt en Dorpsteams terug naar overzicht

De professionals van ContourdeTwern, IMW Breda, IMW Tilburg en MEE West-Brabant, werken in de ABG gemeenten samen in een Dorpsteam. Het Dorpsteam is er voor alle inwoners van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen. Via dit nieuwe telefonisch infopunt en, vanaf 6 januari 2020, ook tijdens inloopspreekuren bij de Dorpsteams, kunnen alle inwoners hier terecht met vragen.

Nieuw telefonisch Infopunt en Dorpsteams

In Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen wordt belangrijke ondersteuning geboden aan de inwoners. Voor zowel inwoners als verwijzers kan het soms lastig zijn om te weten welke vraag nu het beste aan wie gesteld kan worden. Het kan ook zijn dat er meerdere vragen tegelijkertijd spelen. Dan moet er in de ondersteuning goed worden samengewerkt. 

Daarom werken de professionals van ContourdeTwern, IMW Breda, IMW Tilburg en MEE West-Brabant, die in dezelfde gemeente werken, samen in een Dorpsteam. Het Dorpsteam is er voor alle inwoners in de gemeente.

Telefonisch infopunt: 088 605 0 605

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00u – 13.00u

Wat verandert er?
Het telefonisch infopunt is al bereikbaar voor alle vragen van de inwoners van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen. Medewerkers met kennis van verschillende zaken nemen hier de telefoon op. Zij weten welke ondersteuning er geboden wordt in de gemeente en zorgen dat de vraag snel op de juiste plek terecht komt. 

Daarnaast starten de Dorpsteams, vanaf 6 januari 2020, in iedere gemeente met inloopspreekuren, waar inwoners van harte welkom zijn met vragen. Als u een hulpvraag heeft, kunt u hier terecht. De exacte locaties en tijden van deze Dorpsteams worden binnenkort aan dit bericht toegevoegd.

Wat verandert er niet?
De professionals die deel gaan uit maken van het Dorpsteam, werken nu vaak ook al in die gemeente. De bekende en vertrouwde gezichten blijven dus in de meeste gevallen gewoon bestaan. Dat geldt ook voor de vaste contactpersonen van bijvoorbeeld scholen en verenigingen. Wanneer u na 1 december naar de gemeente komt met een hulpvraag, wordt u uiteraard nog steeds gewoon geholpen. De gemeente zal iedereen wel attenderen op het nieuwe telefonisch infopunt en de Dorpsteams.

Wij hopen hiermee de inwoners van de ABG gemeenten nog beter en sneller te kunnen helpen. 

ABG Gemeenten | ContourdeTwern | IMW Breda | IMW Tilburg | MEE West-Brabant