Dagje thuis voor ouderen terug naar overzicht

Voor ouderen die wat afleiding en gezelschap kunnen gebruiken start in Haaren binnenkort een wekelijks Dagje Thuis in gemeenschapshuis Den Domp.

Dagje Thuis richt zich op zelfstandig wonende ouderen met bijvoorbeeld lichamelijke of geheugenproblemen en die behoefte hebben aan wat gezelschap. De gedachte is de deelnemers een steuntje in de rug te bieden.

Elke woensdag van 10.00 tot 16.00 kunnen zij elkaar in Den Domp ontmoeten, praten, samen eten of meedoen aan wisselende, lichte activiteiten. Denk aan puzzelen, simpele bewegingsoefeningen of handwerken, of gezellig een dagje weg.
De gasten bepalen steeds zelf het programma van de dag. Daarbij krijgen ze begeleiding van een professional en enkele vrijwillige gastvrouwen. De lunch wordt verzorgd.

Mantelzorgers
Dagje Thuis betekent tevens ontspanning voor partners en mantelzorgers. Die hebben dan immers wat uurtjes tijd voor zichzelf. Niet onbelangrijk, want sinds de samenleving besloot ouderen langer thuis te laten wonen, wordt de groep mantelzorgers hand over hand groter. In tegenstelling tot vrijwilligers kunnen zij geen nee zeggen tegen hun zorgtaak.

Het project is een initiatief van onder andere KBO, GGD, ContourdeTwern, Zorggroep Elde, Vivent Thuiszorg, T’Heem, Cello, dorpshuis Den Domp en de gemeente Haaren. Soortgelijke projecten lopen al met succes in Helvoirt, Esch en Boxtel.

Meer informatie
Bent u geĂ¯nteresseerd als deelnemer of vrijwilliger, of kent u iemand voor wie Dagje Thuis een uitkomst is, neem dan contact op met Petra van de Pas,  petravanderpas@contourdetwern.nl, 06 824 44 219 of met Ineke Matheeuwsen, inekematheeuwsen@contourdetwern.nl 06 836 92 717