WeHelpen OntmoetingsPunt terug naar overzicht

Voor Volwassenen, Jongeren, Senioren
Kosten gratis

WeHelpen is er voor iedereen die een ander wil helpen of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en die mevrouw uit je straat. Met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, vervoer naar het ziekenhuis, gezelschap houden en nog veel meer. Om de hulpvragen beter in beeld te krijgen, gaan we in Stadstuin Theresia en wijkcentrum Het Spoor starten met WeHelpen Ontmoetingspunten (WOP).

Met elkaar verbinden

Op www.wehelpen.nl/tilburg vind je vast iemand die om hulp verlegen zit of iemand die jou kan helpen. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd, maar ook niet geboden. ContourdeTwern werkt sinds 2015 (samen) met WeHelpen. We vinden het belangrijk en fijn om mensen die willen helpen en de mensen die hulp nodig hebben met elkaar te verbinden.

Theresia, Loven en Besterd

Veel mensen, met name ouderen, vinden het moeilijk om hulp te vragen aan hun sociale omgeving, terwijl er best veel mensen zijn die graag hulp willen bieden. Zo ook in Theresia, Loven en Besterd. De vrijwillige klussendienst Klein Karwei bestaat al meer dan 20 jaar en heeft vorig jaar 212 klusjes opgeknapt. Stadstuin Theresia is een door bewoners opgericht buurthuis en stadstuin. Met het project Zorg in de Buurt willen zij de eigen kracht van bewoners stimuleren, maar ook dat er voor elkaar gezorgd wordt. 

WOP

Om de hulpvragen beter in beeld te krijgen, gaan we in Stadstuin Theresia en wijkcentrum Het Spoor starten met WeHelpen Ontmoetingspunten (WOP). Doel van een WOP is om een laagdrempelige plek te maken waar u hulp kunt vragen, uw helper kunt ontmoeten en informatie kunt krijgen over WeHelpen. Het gaat hierbij dus om informele hulp, en niet om hulp bij het invullen van formulieren of advies.

In Tilburg zijn al vele mooie matches tot stand gekomen. Zo bezoekt Jacqueline elke dinsdagochtend de 89-jarige mevrouw Molenschot in haar appartement bij het lokale Servicecentrum Het Laar. Ze zet dan het ontbijt klaar en samen starten ze de dag. “Een praatje maken, koffie drinken, gezellig kletsen. Daar gaat het om. En het geeft ons allebei energie”, vertellen zij enthousiast. 

Inlooptijden

Het Ontmoetingspunt in de Stadstuin Theresia is elke dinsdag tussen 11.00 en 12.30 uur  geopend. In Het Spoor kunt u elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht. De vrijwillige gastheren/vrouwen heten u van harte welkom.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Jannie Haverkamp, sociaal werker van ContourdeTwern via 013 542 16 64 / 06 264 711 68 of janniehaverkamp@contourdetwern.nl.

WeHelpen OntmoetingsPunt is een initiatief van ContourdeTwern en Stichting Stadstuin Theresia en wordt ondersteund door wijkraad Theresia en wijkraad Loven-Besterd.